Pulpe de pui si cartofi noi la cuptor

de Angelina_Elena in Pui, 15 Iun 2013 | 6133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 700 g cartofi noi
  • ulei de masline
  • fire de usturoi verde
  • fire de ceapa verde
  • boia dulce
  • oregano uscat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui si cartofi noi la cuptor:

Incepem cu pulpele. Le spalam si le curatam.

Daca sunt umede le tamponam cu un servetel, apoi le stropim cu ulei de masline, le condimentam cu sare, piper, boia dulce, oregano si le lasam la frigider pana pregatim cartofii.

Cartofii ii curatam cu un burete nou de vase, apoi ii trecem sub un jet de apa rece.

Ii tamponam si pe acestia cu servetel, ii taiem in 2 sau in 4 (depinde cat de mari sau cat de mici sunt) si ii punem intr-un bol mare.

Punem vreo 50 ml ulei de masline peste ei si sare grunjoasa, amestecam apoi ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Cozile de ceapa si usturoi verde spalate se toaca marunt, apoi se pun peste cartofii in tava.

Asezam si pulpele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit odata cu cartofii.

Lasam si pulpele si cartofii vreo 30 de minute, apoi intoarcem pe cealalta parte si dam din nou la cuptor (eu am pus pulpele pe prima treapta de sus iar cartofii la mijloc).

Sunt gata cand cartofii s-au rumenit si furculita intra usor in ei, iar pulpele sunt bine facute, rumene.

Servim alaturi de o salata de legume sau un sos de iaurt cu usturoi!

Pofta buna!

 

COMENTARII (30)

Xandrinne 1

20.05.2014, 06:36

babi5 1

13.06.2014, 10:32

G

Adele 1

14.06.2014, 19:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20