Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie

de Panacris in Slow Cooking, 12 Mar 2016 | 373 vizualizari

 

Nooo, o nouă lună, o nouă provocare, detalii aveți aici http://panacris.blogspot.ro/2016/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html


Lista misterioasă propusă de mine conține: Alliaceae (ceapă verde, usturoi verde, leurdă, chives, ceapă galbenă/roșie/albă), salate de sezon (verde, roma, valeriană, rucola, andive, spanac, untișor), ridichii,  tuberculi (cartofi roșii/albi/violet/dulci/napi), rădăcinoase, carne de iepure/rață, oua, faina, lactate, citrice (limete, lămâie, portocale, grapefruit roșu/galben, pomelo, sweetie) și ingredientul vedetă: FISTIC-ul ;)


 


Sper că v-am atras atenția, nu-i deloc greu, doar un pic cam costisitoare rețeta, recunosc ;) dar e tare savuroasă și un pic mai specială ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Pulpe de rață 2 bucăți,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Ulei de măsline extravirgin 2 linguri,
  • Sare de Hymalaya 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Brânză brie 100 g,
  • Fistic copt și sărat decojit, cca. 100 g,
  • Condiment pentru rață cu portocale și lămâie,
  • Unt cca. 50 g,
  • Coajă de la 1 portocală,
  • Bere fără acool 200 ml.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie:

Pulpele de rață se curăță de eventualele pene sau fulgi și se asezonează de sare și piper, se ung cu ulei de măsline și sos de soia, apoi se lasă la rece cca. 30 de minute.

Se formează un buzunar în jurul osului, ce se umple cu bucăți de brânză brie și fistic mărunțit, apoi se închid cu o scobitoare sau cleme ptr ruladă, în cazul meu, sau chiar se pot coase cu ață special de bucătărie.

Pulpele se prăjesc într-o tigaie încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Untul se topește și se amestecă cu restul fisticului mărunțit, cca. 50 g.

Cu acest amestec se ung pulpele de rață, se pun într-un vas termorezistent, se adaugă berea, apoi se pun la gătit, în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu, acoperite. Eu l-am folosit pe Alin:D, noul, membru al familiei Zmeilor, adică aparatul de gătit Crock-Pot, ce l-am setat la funcția high, pentru 60 de minute.

După cele 60 de minute se adaugă coaja de portocală, și se mai lasă la copt cca. 30 minute. Pulpele de rață cu crustă de fistic, umplutură de fistic și brânză brie, se servesc fierbinți alături de garnitura preferată, în cazul nostru orez colorat (vine rețeta în curând!), cum spun Zmeii;)  și salată de sezon. Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-0
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-1
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-2
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-3
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-4
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-5
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-6
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-7
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-8
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-9
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-10
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-11
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-12
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-13
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-14
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-15
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-16
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-17
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-18
Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie-19

COMENTARII (17)

simona72

simona72 1

13.03.2016, 08:18

Am admirat reteta si pe blog! Imi place maxim!

Catalina L

Catalina L 1

13.03.2016, 18:17

TOP

anca_rm

anca_rm 1

15.03.2016, 09:15

apetisante

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!