Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan

de Patricia Iordache in Pui, 24 Mar 2013 | 17984 vizualizari

 

Dragii mei, un pranz gustos compus din pulpite rumenite la ceaun, un pilaf colorat si aromat si un mujdei de usturoi nemaipomenit. Reteta de mujdei am gasit-o in cartea Maestrului Horia Varlan.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea pulpelor:
  • - 2 l apa rece;
  • - 6-8 pulpe de pui (eu am folosit pulpe inferioare);
  • - 2 catei mari de usturoi taiati felii;
  • - 1 lingurita rasa de sare;
  • - 1/4 lingurita rasa piper alb macinat;
  • - 1 foaie de dafin;
  • - un varf de cutit cu praf curry;
  • - ulei (destul de mult, pentru prajire);
  • Pentru pilaf:
  • - 1 cana mare orez;
  • - 3 cani supa de pui ( zeama care ramane de la fierberea pulpelor);
  • - 2 cepe potrivite;
  • - 1 morcov mare;
  • - putin ulei (pentru calirea legumelor)
  • - sare;
  • - piper;
  • - putin patrunjel pentru decor;
  • Pentru mujdei:
  • - 4 catei mari de usturoi;
  • - 1 lingurita rasa de sare;
  • - 1 lingura ulei de floarea soarelui;
  • - 150 ml apa minerala/sifon';
  • - cateva fire de patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan:

Cum preparam pulpele:

Punem carnea spalata in cei doi litri de apa rece, adaugam restul ingredientelor, acoperim cu un capac si punem la fiert timp de 30 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.

Oprim focul, scoatem bucatile de carne pe un prosop de hartie ca sa se usuce, luam o sita deasa si strecuram in alt vas, supa. O vom folosi la pilaf.

Punem ulei in ceaun, lasam sa se incinga si punem pulpitele cu pielea in jos, apoi le intoarcem pana se rumenesc frumoas pe toata suprafata.

Le scoatem pe un prosop de hartie ca sa eliminam surplusul de ulei, presaram putina sare.

Cum preparam pilaful:

Spalam legumele si le taiem bucatele mici. Le punem sa se caleasca in putin ulei apoi adaugam orezul spalat, supa si lasam sa fiarba maxim 15-20 minute amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Potrivim de sare, piper.

Asezam pe farfurie si presaram putin patrunjel.

Cum preparam mujdeiul:

Zdrobim in mojar usturoiul presarat cu putina sare, adaugam uleiul si omogenizam, apoi punem apa minerala si patrunjelul tocat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciocanele la cuptor