Pulpe lipicioase cu varza rosie

de papabundetot in Pui, 22 Sep 2013 | 3934 vizualizari

 

Fara sa exagerez cred ca ultima varza rosie pe care am mancat-o a fost facuta de bunica mea acum muuulti ani in urma,asa ca atunci cand am vazut varza asta rosie am luat-o fara sa ma gandesc ce si cum voi face din ea insa mi-a adus aminte de bunica…si atat :)

Cel putin in zona de unde provin eu (Tg Mures) varza rosie se face putin diferit de cea alba si cred ca de aceea e si mai aromata si are o savoare aparte…sau e pentru ca nu am mai mancat eu de mult :)

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 1 varza rosie
  • sare,piper
  • 2 lingurite zahar
  • 3 lingurite otet de mere

Pentru pulpe:

  • 6 pulpe fara os
  • apa de flori de portocal
  • sos soia,
  • ienibahar
  • scortisoara,curry
  • ulei de rapita,
  • o lingura miere susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe lipicioase cu varza rosie:

Pulpele le-am pus la marinat in sos soia,curry,scortisoara,apa de flori de portocal,ienibahar,varza,am spalat-o si am taiat-o fasii cat am putut eu de subtiri  si am presarat peste ea sare si piper,am amestecat-o bine si am pus-o la foc.Am pus o cratita cu ulei de rapita la foc,cand aceasta s-a incins bine am pus varza in ea si am lasat-o sa se faca la foc mediu,amestecand din cand in cand.

Pulpele cu tot cu marinata le-am pus intr-o tava la cuptor si le-am lasat pana s-au rumenit frumos,iar in ultimele 5 minute in care le-am tinut la cuptor,am pus peste ele miere de albine si am presarat susan.

Cand varza s-a inmuiat si parea ca e facuta,am pus peste ea otetul amestecat cu zaharul si am mai lasat 5 minute la foc fara capac.

Am servit varza alaturi de pulpele lipicioase si minunate.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe lipicioase cu varza rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bunica 1

22.09.2013, 18:53

E foarte buna varza rosie gatita!

Rocsi 1

22.09.2013, 22:35

Pap si eu o pulpita

Rahela Velicu 1

12.11.2016, 19:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor