Pulpe picante cu cartofi manastiresti

de Sidy in Pui, 28 Apr 2011 | 2803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 2 lingurite chilli
  • 2 cuburi zahar brun
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri pasta tomate
  • piper
  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sucul de la o lamaie
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe picante cu cartofi manastiresti:

Indepartam pielea de pe pulpe , le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant. Punem intr-un bol mai mare toate ingredientele pentru pulpe, le amestecam bine pina se topeste zaharul.Dam bine de tot pulpele prin acest sos picant dupa care le dam la rece pentru cel putin o ora. Ideal ar fi sa le lasam asa de seara pina dimineata...

Pregatim o tava pentru cuptor si o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul la 200 grade C.

Curatam cartofii si ii taiem in felii mai mari. Intr-un bol amestecam condimentele trecute pentru cartofi, prin care vom trece feliile de cartofi. Punem in tava pulpele la mijloc si cartofii pe margine, mai stropim cu putin ulei si adaugam o cescuta mica cu apa. Dam la cuptorul dinainte incalzit pina se rumenesc bine pulpele si se coc cartofii.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Servim pulpele alaturi de cartofi si de o salata sau muraturi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpe picante cu cartofi manastiresti 101151
retete culinare - Pulpe picante cu cartofi manastiresti 101152
retete culinare - Pulpe picante cu cartofi manastiresti 101153
retete culinare - Pulpe picante cu cartofi manastiresti 101154
retete culinare - Pulpe picante cu cartofi manastiresti 101155
retete culinare - Pulpe picante cu cartofi manastiresti 101156
retete culinare - Pulpe picante cu cartofi manastiresti 101157
retete culinare - Pulpe picante cu cartofi manastiresti 101158

COMENTARII (11)

lia maria 1

28.04.2011, 13:16

mi-e foameeeeeee

elena1988 1

28.04.2011, 22:33

mamaieelena 1

02.05.2011, 09:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D