Pulpe umplute sau carnaciori de casa

de anisoara in Pui, 12 Aug 2010 | 5782 vizualizari

 

O gustare , care se prepara intr-un timp foarte scurt si poate inlocui dupa gust carnatii cumparati .In functie de condimente si cantitatea lor , care va fi folosita , veti primi carnaciori cu gust dietetic sau mai picanti. Se poate prepara o cantitate mai mare, si pastrate la congelator. Unica, cand cumparati gaini sau pulpe , aveti grija din timp, sa va aprovizionati cu pelita de gaina, scoase de pe pulpe mari sau piept de gaina. Ca atare, se poate varia cu cantitatea de produse la prepararea acestei retete. In functie de cate pelite de gaina veti avea , asa va varia si cantitatea de produse.

 

INGREDIENTE

  • carne de pasare - 3 parti
  • ciuperci champinioane marinate intregi sau jumatati 
  • 1 parte cascaval de tip tare
  • 1 parte Ardei rosu 
  • 1 parte marar proaspat
  • o ceapa
  • usturoi
  • maioneza
  • piper rosu macinat
  • busuioc sau leustean uscat
  • piper negru macinat
  • ulei  
  • maioneza
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe umplute sau carnaciori de casa:

Se dezoseaza carnea de gaina, se scoate pelita de pe carne. Se taie carnea in bucati mai mari cca 3-4 cm bucata

Daca doriti sa preparati pulpe umplute, atunci  scoateti pelita de pe carne si lasati o bucatica de os , pentru ca sa-i puteti da forma pulpei , cand va fi umpluta cu umplutura obtinuta. Vezi imaginea de mai jos.

 Se adauga toata carnea taiata intr-un vas , se toarna peste ea  2-3 linguri de maioneza, 2-3 catei de usturoi taiat in felii subtiri si se lasa la marinat timp de 30 minute.

Ciupercile marinate se spala bine si se scurg de tot sucul lor , daca sunt intregi, se taie in jumatati. Cascavalul se taie in  cuburele de 1-1.5 cm . In cazul de fata cascavalul isi are rolul de a lipi ( inchega) toate ingredientele intre ele.Ardeiul gras se taie in felii de  2 cm . Unele gospodine , care au preparat dupa reteta mea acesti carnaciori, au adaugat si morcovi putin  fierti ( se vede frumos in taietura) dar eu nu am adaugat niciodata.

In tigaie se toarna uleiul si jumatate de ceapa taiata mare (in bucati mai mari, ca sa o puteti inlatura pe urma) si se prajeste cu carnea , care a fost marinata. In timpul prajirii carnii de pasare se adauga condimentele , pe care le preferati . Sare nu se adauga, deoarece ciupercile sunt marinate, si cascavalul, de asemenea ii va da gustul saratel la carnacior.  Se prajeste  la un foc normal timp de 10-15 minute,

Peste fiecare 30 sec ,se amesteca . Se raceste pe deplin si daca a aparut suc , se scoate carnea din suc, se inlatura ceapa si se taie in jumatati. Se adauga la cascavalul , ardeiul si ciupercile taiate, dupa preferinta  se poate adauga marar proaspat , taiat marunt, pentru , ca ii va da o aroma si gust deosebit . Se aranjeaza pe pielita pregatita din timp si se ruleaza in forma de carnaciori sau i se reda forma initiala a pulpei de gaina. Se invelesc in folie de aluminiu sau hartie de pergament , unsa cu ulei. Nu e nevoie de infasurat sau cusut cu ata deoarece sunt invelite si dupa coacere se  mentine forma.

Se coC  pe un gratar de aragaz timp de 10 minute sau in cuptorul incins pana la 220 de grade. E necesar , sa se coaca bine pielita si sa se topeasca cascavalul inauntru, deoarece carnea si ciupercile sunt deja prajite si marinate. Daca doriti sa se rumeneasca , la urma deschideti "pungile" si lasati pentru cateva la focul mare , sa rumeasca putin. Nu uitati ca aveti cascaval inauntru, se poate scurge daca veti tine mai mult timp la foc.

Se poate servi la masa in stare ferbinte, sau se dezvelesc de hartie si lasa sa se raceasca si se pun peste noapte sub un pres. Atunci aveti posibilitatea sa il taiati cu un cutit bine ascutit in felii pe diagonala .

Se poate aranja pe un platou de sarbatoare in forma de evantai , infrumuseta cu o floare din rosie sau din gogosar si servi la masa de sarbatoare. Am scris mult dar se prepara foarte , foarte repede.

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe umplute sau carnaciori  de casa-0
Pulpe umplute sau carnaciori  de casa-1
Pulpe umplute sau carnaciori  de casa-2
Pulpe umplute sau carnaciori  de casa-3
Pulpe umplute sau carnaciori  de casa-4
Pulpe umplute sau carnaciori  de casa-5

COMENTARII (26)

anisoara

anisoara 1

17.08.2010, 00:28

Teo, Bianca, Nadina va multumesc

mihaelar63

mihaelar63 1

24.08.2010, 02:50

grozave retete ai anisoara , si deosebite

adry88

adry88 1

23.05.2011, 11:33

foarte delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12