Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi

de -Miti- in Pui, 27 Mar 2011 | 5349 vizualizari

 

O reteta atat pe gustul copiilor cat si al adultilor si chiar daca este o reteta asiatica este accesibila si la noi. Ghimbirul il pun in congelator, cu tot cu coaja si rad cat imi trebuie. Fiind congelat se rade mai usor.
Mierea nu se subsituie cu zahar, aroma obtinuta cu miere nu se poate inlocui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpite
  • 500 ml de supa de pui
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura sos de soia
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi:

 Se rade ghimbirul si usturoiul.

Intr-un bol se pune supa de pui,usturoiul,ghimbirul, mierea si sosul de soia.

Se amesteca si cand s-a topit mierea se adauga si pulpitele de pui.

Se lasa la marinat cel putin o ora,dar cel mai bine este peste noapte.

Se pune totul intr-o tava si se da la cuptor.

Din cand in cand se stropeste cu zeama,ca sa  nu se usuce pulpitele.

Nu trebuiesc intoarse,numai stropite din cand in cand.

Se tin la cuptor intre 45 si 60 de minute,al meu merge mai incet asa ca nu va pot spune exact.

La sfarsit ramane un sos prin care tavaliti pulpitele inainte de a servi. Nu omiteti acest pas,sosul ce ramane e foarte gustos.

Se mai poate face si un gravy din sosul ramas. Mai adaugati putina supa si amidon si putine mirodenii.

 

 

COMENTARII (38)

diaconta 1

28.03.2011, 19:54

Pai Miti io am cam bagat de seama ca pulpele tale nu's rele deloc ....da' chiar oare eu de ce n-am mai postat pulpe?

-Miti- 1

28.03.2011, 19:58

pai chiar asa,,,a trecut ceva vreme de cand n-ai mai postat pulpe

adry88 1

09.05.2011, 20:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S