Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

de merisor in Pui, 27 Ian 2015 | 3012 vizualizari

 

Sidy m-a invitat la o provocare pe blogul ei, unde trebuie sa preparam o reteta din ce ne recomanda ea, iar eu nu am stat pe ganduri, am raspuns provocarii alegand o reteta tare delicioasa.
Pare destul de complicata, dar rezultatul final merita tot efortul.
Multumesc, Sidy, pentru asa reteta delicioasa!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru friptura :
  • 1 kg pulpe de pui
  • 1 lingura untura
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • Pentru galuste bavareze:
  • 4 chifle de 1 zi
  • 50 g pesmet
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 gogosar
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 150 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 500 ml apa pentru fiert
  • Pentru sos:
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g unt
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 500 ml supa(cea in care fierbem galustele si ulterior, legumele)
  • 1 frunza dafin
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri apa
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc:

Spalam pulpele de pui, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper si boia de ardei. 

Intr-o tigaie incapatoare punem untura si uleiul la incins si prajim pulpele, intorcandu-le pe toate partile, pana cand se rumenesc bine, apoi le vom scurge de grasime si le vom pune intr-un vas cu capac, la loc caldut pana preparam si celelalte ingrediente.

Pentru galuste, taiem chiflele in cuburi si le punem intr-un vas incapator.

Tocam gogosarul tot in cuburi si il vom adauga peste chifle.

Punem uleiul si untul la incins si calim ceapa pana devine translucida, apoi o adaugam peste ingredientele din vas, cu grasime cu tot.

Batem ouale bine cu un praf de sare, adaugam laptele si patrunjelul tocat si le rasturnam peste celelalte ingrediente.

Amestecam bine totul, cu mana, pentru a strivi bine bucatile de chifle, apoi adaugam piper, nucsoara si sare apoi treptat pesmetul, pana cand obtinem o pasta omogena.

Ne umezim mainile si formam galustele, cam de marimea unei nuci.

Punem 500 ml apa intr-un vas, pe foc, adaugam putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam galustele si le lasam sa fiarba la foc mediu 15-20 de minute, pana cand incep sa se ridice la suprafata.

Le scoatem apoi cu o spumiera, intr-un bol, le acoperim si le pastram tot la loc caldut.

Pentru sosul vanatoresc, curatam legumele, le spalam si le tocam mai marunte, apoi le punem sa fiarba in apa in care am fiert si galustele.

Le lasam sa fiarba pana cand se patrund bine, apoi te trecem prin blender impreuna cu supa in care au fiert, iar piureul format il punem din nou pe foc.

Intr-un bol, amestecam o lingura de mustar cu 1 lingura de faina si 3 linguri de apa rece, apoi adaugam acest amestec peste piureule de legume de pe foc. 

Adaugam si o frunza de dafin si lasam totul la foc incet, mestecand din cand in cand.

Caramelizam 1 lingura de zahar apoi adaugam  adaugam 50 gr unt si amestecam pana la topirea definitiva a zaharului.

Adaugam apoi pasta de rosii cu ardei copt, zeama de lamaie si vinul, iar dupa cateva minute, amestecam cele doua sosuri, condimentam dupa gust cu sare, piper si optional, nucsoara.

Asezam friptura si galustele pe un platou si le stropim cu acest sos.

Pe cat am muncit la acesste preparate, pe atat de bune mi s-au parut cand le-am servit.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Pasta de rosii este optionala, sosul este foarte bun si fara aceasta.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363984
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363985
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363986
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363987
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363988
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363989
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363990
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363991
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363992
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363993
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363994
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363995
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363996
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363997
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363998
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 363999
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 364000
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 364001
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 364002
retete culinare - Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc 364003

COMENTARII (30)

Ligia Bxl 1

30.01.2015, 13:55

foarte bun

mihaelar63 1

31.01.2015, 15:10

Si frumoase si gustoase

Bya Ralu 1

02.02.2015, 14:54

ce reteta faina!La favo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55