Pulpite de pui invelite in bacon cu orez

de raluca95 in Pui, 10 Ian 2016 | 2627 vizualizari

 

Reteta am vazut-o acum cateva zile pe facebook si am modificat-o putin dupa gustul meu. Eu zic ca a iesit bine. :)

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpite de pui
  • 8/10 felii de bacon
  • 1 cub de vegeta de pui
  • 1 morcov
  • jumatate de cana de orez basmati
  • un ardei rosu gras mai mic
  • un ardei mic iute verde (aici depinde de gusturi, asta nu era foarte iute si l-am pus pe tot)
  • o ceapa mica
  • usturoi (2/3 catei, depinde dupa gust)
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpite de pui invelite in bacon cu orez:

Incepem prin a spala bine pulpele si a le pune la fiert in 3/4 cani de apa. Dupa ce spumam carnea, adaugam si morcovul taiat rondele si cubul de vegeta si lasam pulpele sa fiarba cam jumatate de ora. Cand timpul a trecut, oprim focul si scoatem pulpele pe care le invelim (dupa ce s-au racit putin) in feliile de bacon si le punem intr-o tava impreuna cu un polonic de supa si cateii de usturoi tocati, acoperim cu staniol si dam la cuptor la 200 de grade aproximativ (depinde de cuptoare). Intre timp tocam ardeii si ceapa si le calim in doua linguri de ulei de masline. Peste punem si orezul spalat in doua/trei ape si lasam sa se ¨tosteze¨ putin, dupa care adaugam cam trei polonice de supa si lasam la foc mic sa se gateasca (cantitatea de supa depinde de cat orez folositi, 1 cana de orez la 3 de lichid in general). Dupa aproximativ jumatate de ora, dam folia jos de pe pulpe si le lasam sa se rumeneasca putin costita de deasupra. Eu am servit pulpele si orezul si cu niste castraveciori murati langa. Pofta buna! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpite de pui invelite in bacon cu orez" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (12)

raluca95 1

12.01.2016, 18:47

Merisor 1

20.01.2016, 22:34

CE bine arata! Tare bune sunt!

raluca95 1

21.01.2016, 18:58

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor