Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac

de -Miti- in Prajituri, 27 Noi 2010 | 8216 vizualizari

 

Noi cred ca suntem prima natie care nu mancam dovleac. Parintii mei sunt incantati de aceasta placinta,dar nu-i pot spune nicicum placinta de dovleac ci de bostan!Eu in aceasta placinta am folosit dovleac,cel portocaliu,nu cel turcesc, cu rezultate excelente.Am facut dovleac la aburi,o sa postez si reteta aceea si dovleacul ramas l-am folosit aici.
Reteta am descoperit-o pe bucataras si ii apartine annamariei7.
Uite aici e linkul la original:
http://bucataras.ro/retete/12034/pumpkin-pie.html

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 130 gr biscuiti simpli
  • 1/3 c unt topit

Umplutura:

  • 450 gr piure de dovleac (sau dovleac ras calit)(sau dovleac gatit la aburi)
  • 250 gr smantana (sau frisca lichida)
  • 2 oua
  • 115 gr zahar alb sau brun
  • 4 lg miere
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 lgt ghimbir ras
  • 1 lgt cuisoare macinate
  • 1/2 lgt sare
  • + zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac:

Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza. Eu am folosit forma de silicon,deci am sarit peste acest pas.
Crusta:Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului.Se pot da la rece pana e gata umplutura..
Umplutura:Smantana  se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe rand), mierea, condimentele si sarea.
Compozitia se toarna peste crusta, iar forma se tine in cuptor cca 45 min, pana cand mijlocul nu mai "joaca" daca miscam usor de forma .Testeaza cu scobitoarea,o bagi in placinta si daca nu mai e umeda e gata.
Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca batuta.

 

RETETA IN IMAGINI

Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac-0
Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac-1
Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac-2

COMENTARII (7)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

27.11.2010, 19:55

cat de bine arata...............

Corinuta

Corinuta 1

27.11.2010, 20:26

Ce bine ti-a iesit!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

29.11.2010, 15:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!