Pumpkin Pie

de Anamaria7 in Prajituri, 17 Oct 2010 | 2034 vizualizari

 

Cand e vremea dovleacului, e vremea pentru Pumpkin Pie :D

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 130 gr biscuiti simpli
  • 1/3 c unt topit

Umplutura:

  • 450 gr piure de dovleac (sau dovleac ras calit)
  • 250 gr frisca lichida
  • 2 oua
  • 115 gr zahar brun
  • 4 lg miere
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 lgt ghimbir ras
  • 1 lgt cuisoare macinate
  • 1/2 lgt sare

+  zahar pudra pentru ornat

Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pumpkin Pie:

Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma de tarta/cu pereti detasabili se tapeteaza (eu am folosit-o pe cea cu pereti detasabili pe fundul careia am pus hartie de copt).

Crusta:

Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Frisca batuta se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe rand), mierea, condimentele si sarea.

Compozitia se toarna peste crusta, iar forma se tine in cuptor cca 45 min, pana cand mijlocul nu mai "joaca" daca miscam usor de forma (folosim si testul scobitorii).

Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca batuta.

 

TIPS-URI

1

Daca aveti piure de dovleac, placinta o sa arate muuult mai frumos la final, va fi cremoasa, nu va semana cu un chec, asa ca a mea :P

RETETA IN IMAGINI

Pumpkin Pie-0
Pumpkin Pie-1
Pumpkin Pie-2
Pumpkin Pie-3
Pumpkin Pie-4
Pumpkin Pie-5
Pumpkin Pie-6

COMENTARII (18)

Gouda

Gouda 1

20.10.2010, 21:41

5 f + my favourite neaparat o sa incerc inainte de Hallowen

Anamaria7

Anamaria7 1

22.10.2010, 09:07

@mitinita, ma bucur ca esti incantata ti-am zis ca o sa iasa si cu smantana au ras-o deja?

Anamaria7

Anamaria7 1

22.10.2010, 09:08

@Gouda, fa-o de Halloween decorata cu panza de paianjen astept sa o vad

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!