Purcelusi

de oana_pisicutza16 in Aperitive / Garnituri, 21 Sep 2011 | 4702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g faina
  • 250 g unt
  • 250 g cartofi fierti si pasati
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g seminte de floarea soarelui decojite
  • 2 lingurite de sare
  • 1 ou intreg batut cu un pic de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcelusi:

Se amesteca faina, untul, cartofii, branza si sarea. Framanti un aluat moale si se lasa la rece timp de o ora. Se scoate de la frigider si se intinde o foaie de 0.5 mm grosime. Decupezi cu ajutorul paharelor rondele de 3 dimensiuni diferite. Rondelele mari vor fi capul purcelusului, rondelele mijlocii(taiate in 4) vor fi urechiusele, iar rondelele mici vor reprezenta boticul.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza rondelele mari si se ung cu oul batut. Pentru urechi folosesti rondelele mijlocii (la fiecare set de rondele mari lipesti 2/4 din rondelele mijlocii). Cu ajutorul unui pai faci 2 gaurele pe rondelele mici si le lipesti pe rondelele mari, pt nas. Ochii purcelusului vor fi seminte de floarea soarelui. Se dau formele la copt timp de 15-20 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelusi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (15)

corina241 1

23.09.2011, 17:15

foarte draguti

nadina73 1

23.09.2011, 17:59

le-am facut si eu http://www.bucataras.ro/retete/chifle-porcusor-piggy-7198.html super haioase,iar pitici le-au savurattttttttttt cu placere

kamy 1

23.09.2011, 22:25

simpatici

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bulgarasi Surpriza