"Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir

de Mihaela11_jo in Cafea, 11 Feb 2012 | 2518 vizualizari

 

“Qishr” este o cafea yemenita preparata din cojile de cafea(l.araba “qishr”=coji) ,aromata cu ghimbir uscat macinat sau uneori cu scortisoara sau cardamom.
Povestea acestei cafele incepe in portul yemenit Mocha sau Mukha la Marea Rosie.
Se crede ca Marco Polo, in expeditia sa in lumea araba, a descoperit acest port, care a devenit principalul furnizor de cafea al Europei incepand din secolul al 17-lea.
Cafeaua yemenita este de calitate superioara si are o aroma speciala ciocolatoasa .
Se cultiva in regiuni muntoase, terasate in acest scop si arborii sunt ingrijiti cu foarte multa migala; sunt irigati cu apa de ploaie si nu se folosesc ingrasaminte chimice.
Fiind o delicatesa scumpa si deci inaccesibila populatiei locale, aceastia au inceput sa prajeasca si sa macine cojile de cafea, rezultand “Qishr”, o bautura mai ieftina si pe care au aromat-o cu ghimbir sau scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de apa  
  • 6 lingurite de coji de cafea prajite si macinate  
  • 6 lingurite de zahar( sau dupa gust, deoarece cafeaua arabeasca se bea foarte dulce)
  • 1  ½ - 2 lingurite ghimbir uscat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir:

Se pune intr-un ibric de cafea apa si se adauga restul ingredientelor; se amesteca din cand in cand pana cand incepe sa fiarba.

Se ia de pe foc si se pune iar la fiert de 2-3 ori, amestecand pana dispar complet bulele ce se formeaza la suprafata.

Se serveste fierbinte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - "Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir 146182
retete culinare - "Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir 146184
retete culinare - "Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir 146185
retete culinare - "Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir 146186
retete culinare - "Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir 146187
retete culinare - "Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir 146188
retete culinare - "Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir 146189

COMENTARII (28)

mirela0911 1

12.02.2012, 15:37

Imi place cescuta cu cafea, dar si prajiturica de langa!

MIUTA 1

12.02.2012, 16:20

Cat e de frumos cand citesc retetele tale!E o incantare!Felicitari!

Mihaela11_jo 1

12.02.2012, 17:26

horia
sufletista
Mirela0911
miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21