Quatre-quart

de Sylvia in Prajituri, 31 Ian 2010 | 2414 vizualizari

 

Asta dimineata am repetata prajitura asta, e prajitura pt cafea si printre putinele pe care o mananca si piticul meu. Desi imi propun sa mai alternez si sa fac mai multe combinatii ma opresc mereu la quatre-quart clasic....care stiu ca iese perfect.
Este o prajitura foarte populara in Franta, care se face in zeci de combinatii cu fructe, cu ciocolata, cu Nutella eu va prezint astazi varianta clasica si promit sa fac si sa postez si variantele cu fructe si ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de chec mare avem nevoie de 4 oua,
  • 250 de grame de faina,
  • 230 grame de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat ,
  • 250 grame de unt,
  • un plic de praf de copt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quatre-quart:

     Intr-un bol mare mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea se zahar si cu untul la temperatura camerei pana obtinem o spuma pufoasa. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pe viteza minima cu grija.

    Separat  batem albusurile cu restul de zahar pana obtinem o spuma ferma si amestecam apoi cu grija  cu o spatula cele 2 compozitii. Turnam aluatul obtinut intr-o forma de chec  unsa cu unt in prealabil si dam la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade. Coacem la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava de chec .

   Lasam la copt la 190-200 grade timp de 15 minute pana creste bine si vedem ca se rumenesc marginile si apoi scadem temperatura la 175 de grade si mai lasam 35-40 de minute . Este important sa nu deschidem usa cuptorului pana nu este coapta si sa verificam la final cu o scobitoare daca este bine coapta, daca iese uscata este gata prajitura daca nu mai lasam la cuptor pana cand testul cu scobitoarea iese ok.

   Se pastreaza foarte bine timp da 2-3 zile cu o folie de protectie sa nu se usuce si este foarte buna, va sfatuiesc sa o incercati macar o data.

 

RETETA IN IMAGINI

Quatre-quart-0
Quatre-quart-1
Quatre-quart-2

COMENTARII (8)

Bucataras

Bucataras 1

31.01.2010, 19:38

eu vreau si reteta cafelei

Sylvia

Sylvia 1

31.01.2010, 20:02

Bucataras asta era cafea simpla Carte Noir e ceea ce bem de obicei, black ...simpla Fac insa si cateva cafele mai deosebite, cu scortisoara, cu caramel si lapte, o sa pun si ceva retete de cafea

susu

susu 1

10.02.2011, 22:37

Sylvia ai postat cumva si celelelate tipuri cu nuttela si fructe si nu le-am gasit eu? sunt mare amatoare de checuri si vreau sa-l incerc si pe asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!