Quesadilla

de Angelina_Elena in Pui, 19 Iul 2013 | 4631 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Lipii:
  • 350 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingura untura sau unt
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • felii de rosii
  • felii de castraveti
  • rondele de ceapa
  • cascaval Delaco Sofia
  • Maioneza cu usturoi:
  • 1 cana iulei
  • 1/2 cana lapte
  • 3 catei de usturoi
  • oregano uscat
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quesadilla:

Lipii: faina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut.

Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele.

Trebuie sa framantam pana obtinem un aluat elastic.

La final adaugam uleiul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai prinde de mana.

Se impartea aluatul in 8 parti egale, dupa care se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie rotunda, subtirica si se coace intr-o tigaie de teflon, fara ulei in ea.

Umplutura: spalam si curatam pieptul de pui, apoi il taiem cubulete.

Presaram putina sare si piper peste si il punem la rumenit in 2 linguri de ulei.

Maioneza cu usturoi: in vasul de la blender punem usturoiul pisat, sare, piper, oregano, laptele si mixam pana face spuma.

Adaugam apoi uleiul in fir subtire si blenduim de jos in sus maxim 1 minut.

Dam maioneza la frigider pana pregatim quesadilla.

Pregatire quesadilla: pe cate-o lipie asezam bucatii de piept de pui, felii de rosii si castraveti, rondele de ceapa, cascaval, apoi asezam deasupra o alta lipie.

Formam cate quesadilla dorim, apoi punem o tigaie de teflon la incins fara pic de ulei in ea.

Cand tigaia s-a incins, punem cu grija quesadilla in ea, o lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte, apoi o intoarcem cu grija si pe cealalta parte.

Servim quesadilla cu maioneza cu usturoi.

Foarte mult ne-a placut!

Pofta buna!

 

COMENTARII (20)

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 12:48

diaconta 1

20.07.2013, 22:22

cred ca's foarte bune

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 22:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D