Quiche cu branzeturi si loboda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2015 | 1043 vizualizari

 

Cand auzi de quiche pare ceva mai de fitze si nu prea ai zice ca merge cu loboda...dar pana la urma nu este altceva decat o tarta care poate fi umpluta dupa preferintele voastre. Eu am ales loboda de data asta pentru ca o aveam la congelator si am scos-o din greseala crezand ca este altceva...cum nu aveam chef sa fac placinte cu ea(caci pt asta o aveam la congelator) si urma sa am si musafiri la masa, am incropit rapid un quiche care se face repede si care a fost si apreciata de musafirii mei...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 220 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 110 unt
  • 1 ou
  • 2 linguri apa rece
  • pentru umplutura:
  • 3 oua foarte mari sau 4 mai mici
  • 200 gr smantana
  • 100 gr branza de burduf
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura unt
  • 1 legatura loboda(congelata am avut eu)
  • sare si piper dupa gust
  • optional pentru servit: smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu branzeturi si loboda:

Pentru aluat: daca aveti un robot de bucatarie folositil cu incredere, nici nu va vine sa credeti ce usor si rapid se face cu ajutorul lui. Se pune in bolul robotului faina si sarea. Se dau 2-3 pulsatii sa se amestece ingredientele, se adauga untul rece taiat cuburi si oul. Se porneste robotul si in cateva secunde veti avea un aluat nisipos. Prin "ochiul" robotului se adauga 2 linguri apa rece, iar dupa alte cateva secunde aluatul se leaga. Se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute sau mai mult, daca aveti timp.

Se intinde aluatul rece pe masa de lucru usor infainata, eu folosesc o planseta din silicon, pudrati aluatul cu faina si-l intindeti cu sucitorul intr-o foaie rotunda. Rulati foaia pe sucitor si o puneti intr-o forma rotunda de tarte pe care ati tapetat-o in prealabil cu ulei si faina. Taiati surplusul de pe margini, adaugati fartie de copt peste blat, puneti bile speciale pentru copt sau fasole boabe si dati la copt aluatul la 180 grade pentru 15 minute.

Pentru umplutura: bateti ouale cu furculita ca pentru omleta. Adaugati smantana, branzeturile date pe razatoarea cu ochiuri mari, un praf de sare si piper sau dupa gust. Loboda o lasati sa se dezghete si o scurgeti intre palme de surplusul de apa acumulat. Se taie in bucati loboda si se caleste in putin unt pentru 5 minute, sau pana se inmoaie. Se lasa sa se racopreasca putin si se adauga la celelalte ingrediente.

Dupa ce aluatul a fost copt pentru 15 minute, se inlatura foaia de copt cu fasolea, se adauga compozitia pentru umplutura si se da la cuptor la 160-170 grade pentru 30 minute. Se mai lasa in cuptorul fierbinte cu usa intredeschisa pentru inca 10-15 minute.

Se lasa apoi sa se raceasca, se portioneaza si se serveste cu o lingura de smantana deasupra.

Sa aveti pofta!!

 

TIPS-URI

1

pentru un aspect si mai frumos am intins aluatul taiat de pe margini, am decupat forme de inimioare si le-am pus peste umplutura

RETETA IN IMAGINI

Quiche cu branzeturi si loboda-0
Quiche cu branzeturi si loboda-1
Quiche cu branzeturi si loboda-2
Quiche cu branzeturi si loboda-3
Quiche cu branzeturi si loboda-4
Quiche cu branzeturi si loboda-5
Quiche cu branzeturi si loboda-6
Quiche cu branzeturi si loboda-7
Quiche cu branzeturi si loboda-8
Quiche cu branzeturi si loboda-9

COMENTARII (31)

mirela0911 1

08.01.2015, 14:06

gaby_gabytza 1

02.04.2015, 10:47

Panacris 1

03.04.2015, 10:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20