Quiche Cu Ce Ai Prin Frigider

de iqphantom in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2013 | 2415 vizualizari

 

Cum eu personal sunt fana cascavalului Sofia de la Delaco , sunt bineinteles si pasionata de ideea unei tarte perfecte , hranitoare si aspectoase la care sa il folosesc.
Deci iata si o reteta de quiche , rapida si extreme de gustoasa facuta : eins , zwei, drei…cum imi place mie sa descriu retele care se fac iute si sunt bine de tinut minte.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de tarta:
  • 400 gr faina
  • 200 gr unt sau margarina cu 60% grasime
  • Un praf de sare
  • Apa foarte rece ( aprox. 100ml)
  • Umplutura:
  • 200 gr sunca slaba ( in cazul de fata sunca de Praga)
  • 200 gr kaizer ( sau sunculita taraneasca)
  • 1 ceapa alba ( mare)
  • 1 lg ulei de masline
  • 3 oua
  • 200 ml frisca neindulcita (Lidl)
  • 200 gr cascaval ras( Sofia de la Delaco)
  • Sare
  • Piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Cu Ce Ai Prin Frigider:

Pregatire:

Aluat:

Faina , untul si sarea se framanta. Se adauga cate putina apa pana cand aluatul primeste consitenta si se desprinde de pe vas fara sa fie lipicios.

Aluatul se intind in forma de tarta . Se inteapa cu furculita si se pune in frigider ( 15-20 minute)

Umplutura:

Se toaca marunt sunca si kaizerul. Se toaca ceapa.

Intr-o tigaie se pune uleiul si ceapa. Se caleste pana devine aurie. Se adauga carnea si se mai prajeste cateva minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Ouale se bat cu sare, si piper. Se adauga frisca lichida.

Se scoate tava cu aluatul din frigider. Se distribuie uniform compozitia de carne si ceapa.

Se toarna amestecul de oua si frisca si se presara branza rasa.

Se coace 25-30 min in cuptorul cu gaz treapta 1…sau pana devine aurie.

 

 

 

COMENTARII (6)

merisor 1

21.03.2013, 19:28

Bya Ralu 1

21.03.2013, 22:12

bun

Rocsi 1

21.03.2013, 22:30

Arata bune si e bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: