Quiche cu zucchini si ricotta

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2011 | 2151 vizualizari

 

eu sunt fan declarat branzeturi de tip telemea , cascaval, branza de vaci...din pacate aici nu am parte de telemea si branza de vaci asa, in stare pura, asa ca trebuie sa improvizez cand am pofta de ceva care se gateste cu acestea....de data asta am combinat o crema de branza din ricotta, ca altceva mai bun n-aveam...dar rezultatul a fost excelent....

 

INGREDIENTE

 

  • aluat brise...am postata reteta cu el, nu mai insist asupra lui....
  • zucchinni cam 300 g
  • o cutie ricotta, 200 g
  • 3 lg smantana+2 lg
  • 3 oua
  • 2 maini bune de parmezan ras ( aici eu folosesc un fel de branza foarte  buna, peccorino romano...)
  • 2 rosii
  •  cateva fire de ardei
  • sare, piper, marar verde ( offf, si la asta ii duc dorul...)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu zucchini si ricotta:

Intai se face aluatul si se lasa la rece macar o ora.

Intre timp se pregateste umplutura astfel: se curata putintel zucchinni ( ai mei erau mai jumuliti saracii si a trebuit sa-i curat cam de toata coaja...), se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu sare si putin piper si se lasa cam jumatate de ora.

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde in functie  de tava, dar sa treaca si peste marginile tavii, se inteapa bine cu o furculita si se baga la cuptorul preincalzit la 180 , cam 15 minute.

Se scoate si se lasa putin la racit, pana se prepara restul ingredientelor.

Pasta de branza: se amesteca ricotta cu 3 lg de smantana , sare , piper si marar tocat marunt ( dupa gust...eu pun  destul, ca-mi place...).

Se bat ouale foarte bine cu smantana ramasa, se amesteca cu parmezanul ras , se pune sare, piper, dar putin, ca mai este si in celelalte ingrediente, deci...cumpatat...

Se stoarce in pumn foarte bine dovlecelul si se adauga la ouale batute.

Se pune peste aluat pasta de ricotta si se niveleaza frumos, apoi se toarna compozitia de oua si dovlecel si se baga la cuptor din nou.

Se lasa cam 20 min , apoi se scoate si se asaza deasupra felii de rosii si ardei ( nu-i obligatoriu, dar mie mi s-a parut o idee buna...), apoi se mai lasa pana se inmoaie frumos si legumele de deasupra ( eu am scapat-o un pic prea mult in cuptor...)

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Quiche cu zucchini si ricotta-0
Quiche cu zucchini si ricotta-1
Quiche cu zucchini si ricotta-2
Quiche cu zucchini si ricotta-3
Quiche cu zucchini si ricotta-4
Quiche cu zucchini si ricotta-5
Quiche cu zucchini si ricotta-6
Quiche cu zucchini si ricotta-7
Quiche cu zucchini si ricotta-8

COMENTARII (21)

lilik

lilik 1

06.08.2011, 11:52

foarte buna Ada

DIANA B

DIANA B 1

06.08.2011, 11:56

Mda , asa sustin ,,fitoasele" care uita de dovlecelul romanesc , mare si sanatos

mamaieelena

mamaieelena 1

09.08.2011, 21:43

mmm ce bun..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!