Quiche Lorraine

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 4 Iul 2012 | 6061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g de faina
  • 200 g de unt
  • 2 oua intregi
  • sare
  • putina apa
  • Compozitia:
  • 170 g de costita
  • 70 g de sunca
  • 25 g de unt
  • 100 g de ceapa alba 5
  • 0 g de ceapa verde
  • Liezon:
  • 400 de ml de smantana 32% grasime
  • 100 g de cascaval ras,
  • 5 oua intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine:

Aluat:

Se cerne faina, se amesteca untul si ouale se pune un praf de sare si se va framanta, daca este prea gros aluatul vom adauga un pic de apa. Dupa ce s-a framantat bine, bila de aluat se va da la frigider  intre 15-30 de minute.

Compozitia:

Costita si sunca se taie cubulete mici, ceapa de asemeni marunt, se va pune unt si ulei in tigaie si vom sota ceapa, supa care adaugam costita, dup ace acestea sunt sotate se vor scoate pe servetele absorbante si vom sota sunca care va fi scoasa separat.

Liezon:

Separat vom amesteca 400 de ml de smantana 32% grasime cu 100 g de cascaval ras se amesteca bine si se vor mai adauga in aceasta compozitie 5(cinci) oua intregi.

Scoatem aluatul de la frigider, liam o forma de tart ape care o vom unge cu unt si tapeta cu faina dupa care vom forma blatul pentru tarta noastra. Vom intinde aluatul si il vom intepa cu o funculita dupa care il vom la la cuptor la T 180°C 15 minute.

Dupa acest timp vom scoate tarta si vom adauga compozitia de ceapa, sunca, costita si compozitia din oua, smantana si cascaval. Din aluatul de tarta am oprit material pentru orna quique-ul nostru cu bare longitudinale si verticale de aluat ca in imaginile alaturate.

Vom da iarasi la cuptor la T 180° C aproximativ 25-30 de minute, verificati.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

Quiche Lorraine-0
Quiche Lorraine-1
Quiche Lorraine-2
Quiche Lorraine-3

COMENTARII (22)

babi5

babi5 1

14.10.2013, 18:11

alynamya

alynamya 1

15.10.2013, 20:34

aghylera

aghylera 1

01.01.2015, 23:43

foarte buna! multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12