Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2015 | 745 vizualizari

 

In bucataria frantuzeasca, Quiche Lorraine este un preparat gustos pe baza de oua, smantana, bacon si branza invelite intr-o crusta subtire de aluat.
Reteta originala se bazeaza pe coacerea aluatului inainte de a adauga celelalte ingrediente si este o „placinta-deschisa”, adica nu trebuie pus aluat pentru decorare. Acest lucru se face cu felii de rosii, verdeata sau branza rasa.

Quiche Lorraine se serveste rece, la picnicuri sau mese festie in gradina, vara.

Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine.
Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta. Aceasta a devenit populara si in Anglia din anii ’50, insa englezii i-au adaugat dupa gust ceapa, broccoli, ciuperci, sunca sau fructe de mare.
Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare. Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei , In SUA se prepara cu bacon cubulete, ceapa si invelit intr-o crusta mult mai subtire.

 

INGREDIENTE

Aluatul

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 50 ml apă rece ca gheaţa
  • 100 g unt
  • sare

Umplutura

  • 4 felii cotlet afumat(bacon, sunca afumata, muschiulet)
  • 200 g cascaval
  • 1 ou
  • 150 ml smantana
  • sare
  • 1 ardei kapia
  • 3-4 fire ceapa verde(1 ceapa rosie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână:

Pregatirea aluatului

Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare.

Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece.

Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma de tort cu margine detasabila. Intindem aluatul in forma, apasam cu degetele aluatul din interior spre exterior ridicand si o mica margine de sustinere.

Cu o furculita facem cateva gaurele in aluat. Punem aluatul in cuptorul incalzit pentru fix 5 minute.

Asezam deasupra aluatului ingredientele pregatite. Amestecam smantana cu oul, cascavalul ras si-l turnam peste aluat.

Deasupra asezam ceapa feliata si ardeiul kapia rondele.

Cele 4 felii de cotlet afumat le asezam intregi deasupra tartei. Dam Quiche Lorraine la cuptor pentru 35-40 minute (foc moderat). Quiche se serveste rece, ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406948
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406949
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406950
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406951
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406952
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406953
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406954
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406955
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406956
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406957
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406958
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406959
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406960
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406961
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406962
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406963
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406964
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406965
retete culinare - Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână 406966

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 15:59

mirela0911 1

19.10.2015, 09:52

Tare mult îmi place!

Zamfira 1

21.10.2015, 23:07

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29