Rață cu orez

de elucubratiiculinare in Rata, 24 Sep 2012 | 9049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de rață,
  • 200 g orez prefiert cu bob lung,
  • 200 g amestec legume congelate (morcov, mazăre, porumb, păstăi),
  • 1 lingură bulion,
  • 1 linguriță chilli,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri vin alb sec,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rață cu orez:

Aripile se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 25-30 minute. Orezul se alege de eventualele impurități.

Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie și călim orezul 1-2 minute. Adăugăm legumele și amestecăm. Turnăm 500 ml apă și lăsăm să fiarbă încet până orezul absoarbe toată apa. Condimentăm cu sare și piper. Când aripile au fiert, se scot pe un platou. Se taie în două pentru a ne fi ușor să le prajim. Încingem o lingură de ulei într-o tavă și prăjim aripile pe ambele părți. (Punem un capac să nu sară și dăm tigaia de pe foc când le întoarcem). Când s-au rumenit bine presărăm boia iute peste aripi, stropim cu puțin vin alb. Amestecăm o lingură de bulion cu 50 ml apă și turnăm peste aripi. Lăsăm să fiarbă acoperit 5 minute pentru a se întrepătrunde aromele.

Servim rața pe pat de orez și stropim totul cu sos. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rață cu orez" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume si carne de rata