Racitura combinata de pui si de porc

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 19 Apr 2015 | 1529 vizualizari

 

N-am mancat racitura de vreo 14 ani....adica de cand sunt in Franta.
Vazand retetele voastre mi s-a facut mare pofta.
Asa ca de Paste m-am dus la "boucher-ul" francez si am cumparat 2 picioare de porc albe si frumoase :)
Francezii sunt si ei mari consumatori de "pieds de porc en gelée" - racitura ca a noastra ....
Buna mi-a mai iesit si de loc grasa. ...

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de pui
  • 2 picioare de porc taiate in 4
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa intreaga
  • 3-4 catei de usturoi
  • dafin, sare, piper
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura combinata de pui si de porc:

Se curata ceapa si morcovii.
Spalam carnea, o punem in oala sub presiune.
Adaugam ceapa si morcovii, frunza de dafin, 2 linguri de sare si piper. Acoperim cu apa si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba lasam 35 de minute. Nu deschidem vasul imediat, lasam sa iasa aburul singur.
Deschidem capacul, scoatem carnea si o lasam sa se raceasca.
Intre timp scoatem ceapa si morcovii.
Pastram morcovii, ii taiem in rondele.
Curatam usturoiul, il pisam si-l adaugam in zeama.
Verificam gustul si asezonam daca este nevoie.
Filtram zeama bine - eu am strecurat prin 4 prosoape absorbante de hartie suprapuse. Au adunat toata grasimea iar zeama a iesit foarte clara.
Curatam carnea de pe oase si o portionam.
Incepem sa ornam formele.
Pe fundul fiecarei formei am pus rondele de morcov si frunze de patrunjel.
Adaugam un pic de zeama, punem un strat de carne adaugam zeama, iar apoi decoram cu morcov si patrunjel.

Acoperim bine cu zeama.
Pentru formele mai adanci ca forma de chec am pus 2 straturi de carne alternand cu legumele.
Dam la frigider cand sunt complet racite.
E bine de lasat toata noaptea, ale mele erau inchegate dupa 3-4 ore.
Cand servim le scoatem din forme.

Servim  cu paine sau mamaliguta calda , cu o salata sau cu castraveciori.
Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Racitura combinata de pui si de porc 376600
retete culinare - Racitura combinata de pui si de porc 376601
retete culinare - Racitura combinata de pui si de porc 376602
retete culinare - Racitura combinata de pui si de porc 376603
retete culinare - Racitura combinata de pui si de porc 376604
retete culinare - Racitura combinata de pui si de porc 376605
retete culinare - Racitura combinata de pui si de porc 376606
retete culinare - Racitura combinata de pui si de porc 376607
retete culinare - Racitura combinata de pui si de porc 376608
retete culinare - Racitura combinata de pui si de porc 376609
retete culinare - Racitura combinata de pui si de porc 376610
retete culinare - Racitura combinata de pui si de porc 376611
retete culinare - Racitura combinata de pui si de porc 376612

COMENTARII (12)

Catalina L 1

19.04.2015, 18:03

Rocsi 1

19.04.2015, 19:55

Si noi tot combinata facem de ceva timp

Geanina87 1

19.04.2015, 21:11

Place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S