Racitura moldoveneasca de porc

de DIANA B in Porc, 31 Ian 2011 | 8883 vizualizari

 

Toata lumea face racituri - piftii , asa c-am zis sa mai fac si eu , ca tot aveam un picior de porc de la mami meu , deie-i Dumnezeu sanatate ..........

 

INGREDIENTE

  • Un picior inferior de porc , ca-i mai slab
  • Albitura - pastarnac, patrunjel , telina
  • Morcov
  • Sare
  • Piper
  • Concentrat  de legume
  • Usturoi  
  • Sos de hrean

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura moldoveneasca de porc:

Se transeaza piciorul si se pune in apa la desarat , dupa care se rade fumul de pe fiecare bucata .

Se pune la fiert intr-o cantitate mare de apa si se spumeaza de cate ori este nevoie .

Cand este fiert pe jumatate , se adauga si legumele si se continua fierberea pana la dezosare

Cand s-a fiert , se scoate carnea din vas si se da la rece ptr separarea unturii , care se va inlatura .

Dupa aceste dichisite si necesare operatiuni , se reincalzeste supa , potrivindu-se de sare si piper ( dupa gust ) si se adauga usturoiul pisat .

Se aseaza carnea dezosata in platouri si se completeaza cu supa rezultata ( daca doriti dichis pe partea inferioara a platourilor , e si mai bine si mai placut ochiului , dar si timpul e mai mare .

Cand raciturile s-au ,,prins " - inchegat , se servesc cu mamaliguta fierbinte si cu sos de hrean poaspat preparat , sau cu ardei iute .

S-aveti poftaaaaaaaaaaa , ca noi tare-am mai avut .

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Racitura moldoveneasca de porc 81582
retete culinare - Racitura moldoveneasca de porc 81583

COMENTARII (28)

marcela1979 1

11.03.2011, 16:19

nu la paste onesta .La mine acuma se racesc in frigider

DIANA B 1

12.03.2011, 10:18

carla27carla - ATENTIE ! daca le pui fierbinti in frigi , s-ar putea sa-i faca ceva probleme

marcela1979 1

12.03.2011, 10:21

nu au fost fierbinti ca le am lasat pe balcon prima data pana s au racit si apoi le am pus in frigider

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D