Racitura (piftie) de porc

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2010 | 7508 vizualizari

 

Cum am primit de la soacra de toate a porcului proaspete , i-am facut sotului putina racitura , ii place mult .

 

INGREDIENTE

  • carne de  pe falca
  • codita
  • urechea
  • o mana de sorici
  • inima
  • o lingurita boabe piper
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 10 catei de usturoi 
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • arde si praz pt decor   
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura (piftie) de porc:

Inima se pune in apa rece sa se traga sangele , restul carnurilor se razuiesc bine  sa nu aiba impuritati de la parlitul soricului , se curata de grasimi si se spala bine cu apa calda .

Legumele se curata si se spala , se pun impreuna cu carnea  soricul  taiat fasii si usturoiul pisat in oala sub presiune ,

Se pune apa putina,sare , nici macar sa nu acopere ingredientele .Se fixeaza capacul la oala .

Se fierbe  1 ora , se deschide supapa la oala sub presiune [ eu o pun si in chiuveta si las sa curga apa rece deasupra ]

Se strecoara zeama , se distribuie carnea in boluri sau recipiente mici, inima se feliaza  [cu cat cantitatea mai mica cu atat se vor inchega mai bine ], pe fundul  vasuletelor se orneaza cu morcovul ce a fiert , ardei rosu , praz, etc . dupa gust .

Turnati pe deasupra zeama strecurata .

Lasati sa se raceasca la temperatura camerei , apoi dati la rece .

Puteti sa serviti cu ceapa rosie, ardei iute , cine doreste poate asezona cu otet si piper .

 

TIPS-URI

1

daca doriti sa scoateti mai usor racitura din vase incalziti usor in apa calda .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Racitura (piftie) de  porc 26254
retete culinare - Racitura (piftie) de  porc 26255
retete culinare - Racitura (piftie) de  porc 26256

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

12.04.2010, 20:47

eu cred ca la fel de bine se pot prepara si cand e mai cald , le punem la frigider , esential este sa ai carnea proaspata , reusita atunci este asigurata ,
bunica , eu ii fac la consort mancarea favorita cand am vre-un interes ascuns
de data asta interesul se numeste cuptor cu microunde sau masina de paine

ana 1

13.04.2010, 13:56

si eu o portie pls

mihaelar63 1

13.04.2010, 14:03

Ana , cele din imagine , nu mai sunt . dar am puse pentru inca o tura in congelator si fac cat ai zice ,, peste ''

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D