Racituri

de kamy in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2011 | 3669 vizualizari

 

stiu ca sunteti satule dar asa fac eu racile si cu toate ca de Craciun am facut portie dubla nu ne-am saturat si asta ptr ca Sabina a mancat pentru prima data....si a mancat...dimineata ,la amiaz si seara....am crezut ca i se face rau

 

INGREDIENTE

  • 6 picioruse porc proaspete
  • 1 kg.carne porc slaba fara os
  • o capatana jumate de usturoi
  • 2 cub concentrat de legume
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri:

Am curatat bine piciorusele(eu am un big numai pt asa ceva, le rad bine iar intre degete tai cu un cutit f ascutit...sa nu simt vreun par nici macar la mana ca o iau razna) le-am spalat, le-am asezat cate 3 suprapuse in oala Kukta, printre ele carnea taiata felii groase, am pus sare, cuburile de concentrat, am pus apa cu 3 degete peste ele, capacul si am lasat sa fiarba o ora jumate dupa ce a inceput sa fluiere, la foc mic. Dupa ce s-a scurs timpul, am oprit focul si am pus Kukta pe ciment, la rece, pana a doua zi.

A doua zi, am desfacut capacul si cu o lingura, am luat toata grasimea adunata deasupra si am aruncat-o, am pus iara pe foc si cand s-a lichefiat continutul, am scos cu o strecura tot ce inseamna carne si m-am apucat de ales oasele, oscioare de la picioruse. Intre timp in lichidul ramas am pus usturoiul pisat, am mai pus putina sare si am lasat sa dea intr-un clocot. (atentie le sare...la raci cand gustam avem impresia ca e sarat destul,dar cand se incheaga vedem ca nu-i asa...eu pun putin mai multa sare) Carnea impreuna cu piciorusele dezosate le-am asezat in 2 yena dupa care am pus lichidul trecut printr-o strecuratoare fina si le-am dat la rece.

La noi racile se mananca cu ceapa sau mustar(mie imi place cu mustar)

pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

am facut si un bol mic cu raci sa dea bine in poza

RETETA IN IMAGINI

Racituri-0
Racituri-1
Racituri-2
Racituri-3
Racituri-4
Racituri-5
Racituri-6

COMENTARII (30)

kamy

kamy 1

06.01.2011, 11:46

cristina....

MIUTA

MIUTA 1

06.01.2011, 11:48

Foarte bune

kamy

kamy 1

06.01.2011, 11:55

miuta...da....au fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!