Racituri

de kamy in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2011 | 9500 vizualizari

 

stiu ca sunteti satule dar asa fac eu racile si cu toate ca de Craciun am facut portie dubla nu ne-am saturat si asta ptr ca Sabina a mancat pentru prima data....si a mancat...dimineata ,la amiaz si seara....am crezut ca i se face rau

 

INGREDIENTE

  • 6 picioruse porc proaspete
  • 1 kg.carne porc slaba fara os
  • o capatana jumate de usturoi
  • 2 cub concentrat de legume
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri:

Am curatat bine piciorusele(eu am un big numai pt asa ceva, le rad bine iar intre degete tai cu un cutit f ascutit...sa nu simt vreun par nici macar la mana ca o iau razna) le-am spalat, le-am asezat cate 3 suprapuse in oala Kukta, printre ele carnea taiata felii groase, am pus sare, cuburile de concentrat, am pus apa cu 3 degete peste ele, capacul si am lasat sa fiarba o ora jumate dupa ce a inceput sa fluiere, la foc mic. Dupa ce s-a scurs timpul, am oprit focul si am pus Kukta pe ciment, la rece, pana a doua zi.

A doua zi, am desfacut capacul si cu o lingura, am luat toata grasimea adunata deasupra si am aruncat-o, am pus iara pe foc si cand s-a lichefiat continutul, am scos cu o strecura tot ce inseamna carne si m-am apucat de ales oasele, oscioare de la picioruse. Intre timp in lichidul ramas am pus usturoiul pisat, am mai pus putina sare si am lasat sa dea intr-un clocot. (atentie le sare...la raci cand gustam avem impresia ca e sarat destul,dar cand se incheaga vedem ca nu-i asa...eu pun putin mai multa sare) Carnea impreuna cu piciorusele dezosate le-am asezat in 2 yena dupa care am pus lichidul trecut printr-o strecuratoare fina si le-am dat la rece.

La noi racile se mananca cu ceapa sau mustar(mie imi place cu mustar)

pofta buna!!!

TIPS-URI

1

am facut si un bol mic cu raci sa dea bine in poza

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci si rosii umplute la cuptor