Racituri

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 4759 vizualizari

 

Zic din start ca nu mai am..le-am facut de Craciun ...au fost delicioase..ce vedeti alb in poze nu este grasime,ca noi nu mancam gras ,ci este carnea de pui,este portia mea separata de racitura ,cu pui...

 

INGREDIENTE

  • 2 rasoale de porc afumate
  • 2 pulpe de pui(asta suplimentar,daca nu mancati de porc..le-am pus pentru mine astea)
  • 1 radacina telina
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • optional 1 plic gelatina(eu am folsit pentru a fi sigura ca se leaga,mai ales ca am pus si pui)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri:

Rasoalele de porc le spalam bine. Pulpele de pui le spalam si le parlim pe flacara,pe puf.

Telina o curatam,o spalam si o taiem bucati mai mari. Morcovii ii curatam si ii spalam. Cepele le curatam,le spalam si le taiem in patru,fiecare.

Intr-o oala mai mare puneti apa. Adaugati carnea de porc mai intai. Cand incepe sa fiarba si sa formeaza deasupra spuma ,o luati. De cate ori se formeaza spuma ,de fiecare data o luati,chiar si surplusul de grasime(daca va plac mai grase,lasati grasimea.). Adaugam toate legumele si foile de dafin rupte. Dupa vreo 25 de minute puneti si pulpele de pui,intregi. Lasam totul sa fiarba,la foc potrivit ,pana carnea este desfacuta foarte bine ,de pe oase.Cand sunt fierte inchideti aragazul.

Usturoiul il curatam si il pisam .

Zeama o punem in alta oala,dar mai intai o strecuram bine. O condimentam cu sare,piper si punem si tot usturoiul pisat. Lasam sa se racoreasca putin si punem si gelatina(mai intai o desfacem in putina zeama de la racituri,intr-o farfurie,apoi o amestecati in toata zeama).

Carnea o desfacem bucatele de pe oasesi o asezam in castronele. Tot ce este grasime o indepartati daca nu va place(eu am indepartat toata grasimea,ce vedeti alb este carnea de pui). Punem si rondele de morcov, apoi cu un polonic turnam zeama. Le dam la rece pana a 2a zi, apoi serviti.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Racituri-0
Racituri-1
Racituri-2
Racituri-3
Racituri-4
Racituri-5

COMENTARII (26)

adry88

adry88 1

21.05.2011, 15:50

arata bn

brunetica

brunetica 1

22.12.2011, 19:30

super

Rocsi

Rocsi 1

22.12.2011, 21:01

Anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24