Racituri cu file de cod

de Rocsi in Peste, 18 Dec 2012 | 5031 vizualizari

 

Este pentru prima data cand am facut.Pot sa zic ca musafirii au fost foarte incantati si le-a placut enorm!

 

INGREDIENTE

  • 13 polonice cu apa
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ceapa mica
  • 5 bucati file de cod
  • sare
  • piper
  • 3 plicuri de gelatina
  • 6-7 catei de usturoi
  • crengute de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri cu file de cod:

Curatam morcovul si il taiem in doua, la fel si pastarnacul. Ceapa o curatam si o spalam. Fileul de peste il decongelam si il spalam.

Intr-o oala punem la fiert cantitatea de apa impreuna cu legumele. Cand acestea din urma sunt fierte cam pe trei sferturi, adaugam bucatile de peste si mai lasam sa fiarba pana e patruns si pestele. El nu are nevoie de foarte mult timp sa fiarba. Cand este gata, scoatem intr-un bol legumele si in altul pestele.

Lasam sa sa raceasca putin zeama, apoi luam un polonic intr-un bol si amestecam cu gelatina. Dupa ce s-a dizolvat bine gelatina, o punem in toata zeama si amestecam bine. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul in oala. Invartim cu o lingura de lemn si lasam vreo 10 minute asa sa isi ia gust de usturoi.

In niste castronele asezam felii de morcov si bucati de peste. Punem in fiecare si zeama, pe care o trecem printr-o sita sa nu gasim bucati de usturoi in farfurii. Spalam crengute de patrunjel si asezam peste fiecare. Le dam la rece pana a 2 a zi, cand putem sa le servim.

Sa aveti pofta..

Aaaa si o sugestie pe care am aflat-o si eu dupa: pentru un plus de gust, puteti pune in fiecare farfurie si cate o bucatica de peste afumat....

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri cu file de cod" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Rocsi 1

19.12.2012, 23:15

Multumesc Buni draga

andreea_angelo 1

20.12.2012, 15:22

Rocsi 1

20.12.2012, 20:36

Andreea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aspic din fructe de mare