Racituri de porc

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2012 | 11049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • picioare de porc,
  • capul de la porc (cu urechi,limba),
  • soric de porc,
  • optional carne de porc,
  • piper macinat si sare dupa gust,
  • usturoi dupa gust,
  • 3-4 frunze dafin,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 radacina telina.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri de porc:

Se spala bine capul de porc si picioarele (care trebuie sa fie parjolite).

Se pun intr-o oala: picioarele,capul,soricul,carnea,sare si piper dupa gust. Se adauga apa cat sa le acopere bine,si se lasa la fiert la foc mic. Dupa ce au dat un clocot,se spumeaza,se adauga foile de dafin,ceapa,morcovul si telina intregi si se lasa la fiert pana carnea se desprinde de pe os. Puteti pune putina zeama pe o farfurie,iar dupa ce s-a racit aceasta trebuie sa se incheaga.

Daca pasii de mai sus sunt bifati,scoatem legumele din oala,strecuram zeama,carnea si soricum le taiem bucatele si le repartizam in forme(farfurii,tavi etc).

Facem un mujdei din usturoi si il turnam in zeama,daca mai este nevoie se mai adauga sare si piper. Turnam zeama peste carnea de porc si o lasam la racit (noi am lasat-o peste noapte).

Servim cu boia si mustar.

Pofta Buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Racituri de porc 194562
retete culinare - Racituri de porc 194563
retete culinare - Racituri de porc 194564

COMENTARII (14)

Rocsi 1

20.12.2012, 20:09

Acusi mancam racituri

mamaieelena 1

23.12.2012, 13:33

mmm buna delicioasa chiar

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:40

Chiar dacă nu mănânc răcitură, recunosc că arată foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55