Rafaello negre(salam de biscuiti)-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 24 Mar 2010 | 12453 vizualizari

 

sant grozave mingiutile ,piticilor mei le place mai mult in forma de mingi dacat in forma de salam. Puteti sa le pregatiti saptamana acesta cand aveti timp si le puneti in congelator intr-o punga iar de Paste(sau de alte ocazii) le scoateti si aveti gata pregatita o prajiturica

 

INGREDIENTE

  • 900g biscuiti din soia
  • 4 linguri de cacao
  • 5oo ml lapte soia
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de caramel
  • 1/2 esenta de rom
  • 3 linguri de margarina vegetala
  • nuca de cocos 200g
  • nuca prajita miez 200 g
  • stafide,arahide,fructe confiate.............. -optional
Portii: 120
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rafaello negre(salam de biscuiti)-post:

Se rup biscuiti in 4 6 cat de cat si se pune cacao se amesteca bine cu biscuiti rupti


Se amesteca laptele de soia (caldut)cu margarina vegetala ,zaharul si caramelul apoi se toarna peste biscuiti si se amesteca bine se pune esenta de rom


Miezul de nuca se prajeste putin apoi se rupe bucatele si se lasa intr-un castronel


Nuca de cocos se pune intr-un vad mai adanc


cand avem toate pregatite ne apucam de pregatit bilutele si mai avem nevoie de un castronel cu apa langa noi pantru a ne uda mainile din cand in cand (pentru a putem lucra mai usor)


Se ia din compozitia de biscuiti in mana cate o bucatica cat o nuca se pune in mijloc cate o bucatica de nuca prajita (sau orice doriti)apoi se formeaza bilute dupa care se dau prin nuca de cocos si se pun pe un platou sau o tava si tot asa pana teminam toata compozitia-va ies aproximativ 120 mingiute depinde cat de mari le `pregatiti,apoi se pun la rece se var intari putin


Se poate pune si stafide in loc de nuca sau arahide sau curmale ..............


Intradevar e putin de lucru la ele dar merita si arata bine pe masa de paste printe alte prajiturele


Eu am facut de post dat tot asa se pot face din biscuiti simpli




 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rafaello negre(salam de biscuiti)-post 23474
retete culinare - Rafaello negre(salam de biscuiti)-post 23475
retete culinare - Rafaello negre(salam de biscuiti)-post 23476
retete culinare - Rafaello negre(salam de biscuiti)-post 23477
retete culinare - Rafaello negre(salam de biscuiti)-post 23478
retete culinare - Rafaello negre(salam de biscuiti)-post 23481
retete culinare - Rafaello negre(salam de biscuiti)-post 23528
retete culinare - Rafaello negre(salam de biscuiti)-post 23529
retete culinare - Rafaello negre(salam de biscuiti)-post 23530

COMENTARII (12)

nadina73 1

27.03.2010, 11:51

danis 1

31.03.2010, 23:32

uau ce bine arat

bita 1

06.04.2010, 00:51

BS [: 10]

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!