Rasfat cu somon

de Rux in Somon, 12 Apr 2013 | 27221 vizualizari

 

Un somon delicios, perfect aromat, tras in sos de vin si ghimbir...alaturi de o garnitura de cartofi aurii cu usturoi , rozmarin si salvie...va deschid invitatie in special iubitorilor de peste, la cina cu rasfat :)

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata file somon
  • 1 /2 pahar de vin alb( de calitate)
  • 1 bucata ghimbir( cat o nuca mica)
  • 1 lingura mustar dulce
  • 1 lingurita zahar brun
  • 50 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita lamaie( zeama si coaja)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 3 catei mici de usturoi
  • un praf bun de turmeric
  • Pentru cartofi aurii:
  • 1 cartof mare alb
  • un praf de turmeric
  • un praf de rozmarin
  • 2 catei de usturoi mari
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 lingura ulei de masline
  • 10 gr unt
  • 1 crenguta de salvie
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasfat cu somon:

Somonul spalat si zvantat se taie in bucati.

Intr-o tigaie incingem uleiul, topim in el untul, adaugam ghimbirul razuit pe razatoarea fina si usturoiul zdrobit. Dupa un minut, punem mustarul, coaja de lamaie zaharul si stingem cu vin, amestecand continuu, urmeaza condimentele, sarea si piperul. Punem si bucatile de somon si le intorcem pret de 3 minute pe toate partile in sos la foc iutel.

Intr-o tavita mica punem bucatile de somon scoase pe rand si deasupra turnam sosul din tigaie. Stropim cu zeama de lamaie. Dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Intre timp fierbem cartoful taiat bucati mai maricele in apa cu ulei de masline si rozmarin. Nu mai mult de 15 minute. Scoatem cartoful cu o paleta si-l asezam intr-un vas de Jena. Punem deasupra oregano, salvie, turmeric, sare, piper si usturoiul zdrobit. Ii amestecam usor. Deasupra vom pune bucatele de unt si o crenguta de rozmarin. Dam la cuptor cartofii impreuna cu somonul pana sunt rumeniti.( in maxim 15 sau 20 de minute sunt gata) Mie somonul intotdeauna imi place putin mai rumenit insa daca-l doriti mai putin copt lasati-l cu 10 minute mai putin la cuptor.

Servim somonul cu garnitura de cartofi alaturi.

Decoram cu o crenguta de rozmarin si lamaie.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Rasfat cu somon-0
Rasfat cu somon-1
Rasfat cu somon-2
Rasfat cu somon-3
Rasfat cu somon-4
Rasfat cu somon-5
Rasfat cu somon-6

COMENTARII (20)

Rux

Rux 1

14.04.2013, 22:56

Multumesc Motan

Rux

Rux 1

14.04.2013, 22:56

Multumesc Ionela!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 15:29

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!