Rasgulla deliciu indian

de Anastasia in Dulciuri, 26 Apr 2010 | 5154 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 2 linguri suc de lamaie
  • un varf de cutit colorant alimentar rosu
  • 1/2 esenta de vanilie sau rom
  • 350 ml. de apa
  • 150 gr. zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasgulla deliciu indian:

Se pune la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati 2 linguri de suc de lamaie, si asteptati pana se desparte branza de zer, turnati laptele intr-o punga confectionata din tifon si puneti branzica obtinuta intr-o cratita cu tot cu punga de tifon, peste ea puneti o cratita cu apa ca sa se scurga bine zerul din ea, o lasati 2~3 ore pana se prinde bine intr-un cas intreg, acest soi de branza se numeste Panir si se face in India.

Dupa ce ati optinut Panirul, il taiati cu un cutit si il maruntiti cu o furculita in graunciori, dupa aceasta operatie luati cate o lingura de compozitie si o framantati in palma cu degetele pana optineti o branza cremoasa si simtiti grasimea cu degetele, formati 10 bile cat o nuca mai mica si le fierbeti in siropul facut din 350 ml. apa cu zaharul, vanilia si colorantul.

Fierbeti timp de 15~20 de minute la foc mic cu distanta intre ele, pentru ca cresc in timpul fierberii, le lasati in cratita cu sirop peste noapte la rece, ca sa mai absoarba din sirop. Acesta este un desert nu numai gustos, dar si sanatos, evident daca nu folositi colorant, puteti sa-l inlocuiti cu suc de sfecla sau morcovi proaspat stors :)

Pofta mare !!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rasgulla deliciu indian 28813
retete culinare - Rasgulla deliciu indian 28814
retete culinare - Rasgulla deliciu indian 28815
retete culinare - Rasgulla deliciu indian 28816
retete culinare - Rasgulla deliciu indian 28817
retete culinare - Rasgulla deliciu indian 28818

COMENTARII (10)

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:37

Dya Daniela Andrei 1

01.05.2014, 12:50

Nu stiam ca acest mod de a pregati branzica proaspata este specifica Indiei! Eu doar asa am pregatit-o pentru BBk! Chiar si acum, la fel o fac!

Anastasia 1

03.05.2014, 12:33

E un desert Indian care se face din acest fel de branza, care are si un nume la ei, la noi tot branza e cam toata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25