Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii

de Bucataras Medi in Curcan, 2 Apr 2013 | 3386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati rasol de curcan
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • Pentru sos
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/2 cana suc de rosii
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2 foi de dafin
  • rosmarin uscat
  • sare
  • piper macinat
  • 2-3 fire patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii:

Spalam carnea, o stergem bine cu un prosop de bucatrie ,o condimentam cu sare si piper si o ungem cu ulei de masline. Asezam carnea intr-o tava si turnam peste ea vinul si 1/2 cana cu apa. Dam la cuptor si tinem pana cand carnea este bine facuta .Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.

Separat ne ocupam de sos.

Curatam ceapa si o taiem marunt.Curatam si usturoiul si il taiem rondele subtiri.Intr-o cratita in care am incins putin ulei punem ceapa si usturoiul si lasam la inabusit circa 5-6 min.Adaugam pasta de rosii si zaharul.Lasam sa dea in cateva clocote dupa care adaugam o cana cu apa , sucul de rosii, foaile de dafin si rosmarinul. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba sub capac la foc mic pana ce sosul scade si se ingroasa. La final indepartam foile de dafin.

Sosul astfel pregatit il turnam in tava cu rasol si mai lasam la cuptor circa 5-6 min.

Asezonam cu patrunjel verde si servim alaturi de o garnitura............legume fierte,piure de cartofi ,cartofi natur etc. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii 215823
retete culinare - Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii 215824

COMENTARII (22)

Ubulika 1

03.04.2013, 11:05

wowwwww

simona72 1

03.04.2013, 12:31

buna mancarica

marianascarlat 1

03.04.2013, 12:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D