Rasol de porc in sos picant de rosii

de Merisor in Porc, 28 Iul 2013 | 13749 vizualizari

 

Ador sosurile de legume cu multe rosii si le combin cu orice fel de carne.
De data aceasta m-am oprit la rasol de porc pentru ca tare bine arata in alimentara!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rasol de porc afumat
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 2 capatani usturoi
  • 1 kg rosii coapte
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • boia iute de ardei
  • cimbru
  • oregano
  • foi de dafin
  • 150 ml ulei
  • 1 l apa
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de porc in sos picant de rosii:

Spalam bine rasolul de porc in mai multe ape caldute, apoi il feliem si il prajim in ulei pentru cateva minute pe ambele parti.

Il scoatem intr-o sita si lasam la scurs pana pregatim sosul.

Curatam si spalam legumele.

Ceapa o tocam julien, morcovul rondele iar ardeiul il tocam mai marunt, cubulete, iar usturoiul il presam..

Punem intr-un vas, pe foc, putin ulei si putina apa, lasam sa se incinda, adaugam ceapa si un praf de sare. Punem un capac peste vas si lasam sa se inabuse putin, mestecand din cand in cand.

Intr-un alt vas punem apa la fiert sa avem pentru a completa din cand in cand in sos.

Cand ceapa se inmoaie putin, adaugam morcovul, ardeiul si doua trei linguri de apa fiarta.

Rosiile curatate de pielite le trecem prin robot si le adaugam peste legumele de pe foc atunci cand morcovul se patrunde. Asezonam cu condimentele, mai adaugam putina sare si lasam sa fiarba acoperit la foc moale pana se ingroase putin, apoi adaugam usturoiul presat si feliile de jambon.

Mai lasam la fiert cam 10 minute dupa care stingem focul, scoatem foile de dafin si adaugam patrunjelul tocat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca sosul nu este suficient de gros, de consistenta unei smantani, se poate adauga o lingura de faina, diluata in putina apa spre finalul fierberii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de porc in sos picant de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Picior de porc cu sos de hrean si smantana