Rasol de pui cu galuste imperiale

de Panacris in Supe/Ciorbe, 17 Iul 2018 | 3508 vizualizari

 

 ''Provocarea GastroArt'' chiar m-a provocat. Această supă din 1913, văd că dăinuie și e foarte îndrăgită de toată bucătărimea ;) Aveam de mult timp în planul de probat și preparat găluștele imperiale al Sidy ;) și acum chiar s-au dovedit a fi foarte la înălțime ;) Rasol/supă clară de pui/găină/vițel fac mai mereu, că așa am crescut, nu cu borșuri sau ciorbe acre. P.S. Așa de ultima sută de metri, a ieșit o supă demențială, chiar și Zmeișorii au savurat-o în seara asta și m-au notat între 9 și 10 :D :)) Spor și poftă bună!  

 

INGREDIENTE

  • Pentru supă:
  • Pui pentru gătit fără piept 1 bucată cca. 500 g,
  • Păstârnac 1 bucată mica,
  • Țelină ½ bucată,
  • Ardei verde 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură
  • Piper boabe ½ lingură.
  • Pentru găluște:
  • Ouă de găină 3 bucăți,
  • Cașcaval ras cca. 50 g,
  • Făină alba de grâu cca. 50 g
  • Griș din grâu cca. 50 g
  • Sare de mare cca. 2 g,
  • Piper boabe proaspăt măcinat cca. 2 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de pui cu galuste imperiale:

Puiul curățat, spălat se pune la fiert în vasul minunat de la Zepter (sunt în criză de timp!)  pentru cca. 15 minute, până ce se ajunge la punctul de fierbere. Apoi se oprește focul și se lasă la gătit, iar în acest timp, mă ocup de zarzavaturi. Puiul gătit, de fapt rasolul, se scoate din supă și se pune deoparte pentru alte preparate savuroase. Zarzavaturile curățate, spălate se lasă întregi, apoi se adaugă în zama de pui, și se lasă la fiert pentru încă minim 20 minute la foc mic, se asezonâdu-se de sare și câteva boabe de piper.

Între timp se preapară găluștele imperiale ;) !

  Ouăle se bat bine împreună cu cașcavalul, sarea și piperul. Se amestecă făină cu grisul și se toarnă peste ouă. Compoziția rezultată se pune într-o tavă, cam micuță pentru familia Zmeilor :D J), tapetata cu hârtie de copt și se da la cuptor la 200 grade C, pentru cca. un sfert de oră. Se lasă să se răcească, apoi se porționează după gustul și răbdarea fiecăruia;)  

 După ce s-a gătit supa, se strecoară și se pune din nou la fiert împreună cu găluștele, se fierbe cca 5 minute, dacă este cazul se mai condimentează.

Spor și poftă bună! ;)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de pui cu galuste imperiale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

20.07.2018, 21:27

Cu siguranta a fost foarte buna!

dantes 1

23.07.2018, 10:30

Buna!

mihaelar63 1

19.11.2018, 01:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Nacreala sau sarbusca cu oua-ciorba moldoveneasca reinventata :)