Rasol de vită cu legume la cuptor

de diaconta in Vita, 28 Ian 2014 | 19262 vizualizari

 

Ne era poftă rău de aşa ceva.Necesită ceva timp de preparare,dar e deosebit de gustoasă împreună cu legumele,iar măduva este un deliciu,după cum bine se ştie.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii groase de rasol de vită
  • 3 morcovi
  • O gulie
  • O radacina mica de ţelina
  • 2 fire de apio (tulpini de ţelina)
  • O ceapa
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • Foi de dafin
  • Sare
  • Piper cu lamâie
  • boia
  • Fulgi de ardei iute
  • cimbru
  • Ulei
  • 200 ml vin rosu
  • 100 ml apa
  • Faina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vită cu legume la cuptor:

Zarzavaturile le-am curatat si le-am taiat rondele(mai putin usturoiul,care l-am adaugat la urma)

Le-am calit cu putin ulei si  le-am transferat în vasul de lut ,în care urma sa le pun la cuptor.

Rasolul de vita,l-am condimentat,l-am dat prin faina si l-am prajit cu putin ulei.

Apoi l-am asezat în vas peste legume.

Am pus vinul si apa,am acoperit cu capac si am pus la cuptor.

La început am fixat temperatura la 200 de grade,dupa ce a început sa fiarba,am redus la 150 de grade.

L-am gatit  timp îndelungat la o temperatura joasa.

Am lasat cam 2 ore,dupa care am pus usturoiul,sucul de rosii si foaia de dafin.

Am mai lasat fara capac 30-40 de minute.

Timpul de pregatire depinde foarte mult de cat de frageda este carnea.

Se serveste ca atare sau alaturi de o garnitura preferata.

 

 

S-aveţi pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vită cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita