Rasol de vită cu legume şi hrean

de Oana in Vita, 12 Apr 2009 | 26599 vizualizari

 

Un preparat extraordinar de sanatos si consistent!

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de rasol de vita
  • o radacina de hrean
  • o lingurita cu varf de miere
  • 3 linguri cu otet
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • catofi si broccoli pentru garnitura
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vită cu legume şi hrean:

Adevarul e, ca dupa ce am deschis capacul robotului mi s-au desfundat instantaneu toate sinusurile si am plans de nu mai vedeam nimic. Ma si mir cum de-am reusit sa fac si poze .


Eu am intotdeauna in frigider un borcan cu hrean ras si mancam la fripturi, e senzational!


Am avut o radacina mare de hrean, am curatat-o, am bagat-o la robot (iese ca pe razatoarea mica), apoi l-am pus intr-un castronel, am adaugat sare, o lingurita cu varf de miere, 3 linguri cu otet si apoi apa rece cat sa acopere hreanul. Am amestecat bine. L-am pus apoi intr-un borcan cu filet si l-am pus in frigider. Mi-a iesit un borcanel de 400 g.


Rasolul de vita se face simplu, dar trebuie sa aveti o rabdare de fier :). Adica eu am fiert la el 5 ore! Da, CINCI! Asa ca sa va ganditi bine cand vreti sa-l mancati, sa luati o marja de cateva ore. Mie imi place sa fie foarte moale!


Am avut 3 bucati de rasol de vita cu os (neaparat trebuie cu os si cu maduva, gustul este incomparabil!), le-am spalat bine si le-am dat intr-un clocot, apoi le-am spalat cu apa rece si le-am pus la fiert intr-o oala mare cu multa apa. O singura data am completat cu 1 l de apa. Spre finalul fierberii am adaugat 2 morcovi si o ceapa si am adaugat sare dupa gust. Le-am lasat apoi la fiert pana s-au inmuiat si legumele.


Pentru garnitura, am fiert cativa cartofi si cateva buchetele de broccoli si am taiat rondele morcovul fiert cu rasolul. Dupa ce cartoful a fiert am adaugat putin unt, sare si patrunjel tocat fin.


Arata bine, nu? Trebuie sa incercati!





 

TIPS-URI

1

 Maduva din rasol este buna-buna, daca o mancati cu putina paine, sare si hrean.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rasol de vită cu legume şi hrean 780
retete culinare - Rasol de vită cu legume şi hrean 781
retete culinare - Rasol de vită cu legume şi hrean 782
retete culinare - Rasol de vită cu legume şi hrean 783
retete culinare - Rasol de vită cu legume şi hrean 784
retete culinare - Rasol de vită cu legume şi hrean 786
retete culinare - Rasol de vită cu legume şi hrean 787

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!