Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 12 Iun 2016 | 479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari de casa
  • 7 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri apa minerala
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • cca 100gr. cereale cu ciocolata si stafide
  • cca 500 gr. capsuni maricei
  • 1 lingur gris
  • 2 linguri zahar pudra
  • pentru servit: frisca batuta si capsuni proaspeti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam ouale.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare, apoi lasam spuma deoparte.

Galbenusurile le frecam zu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Mixand incontinuu, adaugam uleiul in fir subtire.

Apoi adaugam apa minerala, lingura dupa lingura + praful de copt stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie.

In compozitie incorporam apoi faina si spuma de albusuri, adaugandu-le alternativ.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt.

Asezam cerealele cu stafide si bucatele de ciocolata pe fundul tavii, nivelam cu mana, asezam capsuni proaspeti din loc in loc,cu spatiu intre ei pentru a lasa loc compozitiei de blat sa se scurga printre fructe si cereale.

Peste capsuni presaram o mana de gris, acesta avand rolul de a absorbi lichidul care se scurge din capsuni in timpul coptului.

Tava se da la cuptor pentru 35 minute (eu am folosit functia de coacere cu ventilatie).

Facem testul cu scobitoarea, scoatem prajitura din cuptor, apoi o rasturnam asa fierbinte pe un platou peste care am presarat putin zahar tos in prealabil.

Indepartam hartia de copt cat prajitura este fierbinte, apoi pudram rasturnata cu zahar pudra.

Lasam la racit,portionam si servim cu frisca lichida si capsuni proaspeti.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata 446567
retete culinare - Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata 446568
retete culinare - Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata 446569
retete culinare - Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata 446570
retete culinare - Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata 446571
retete culinare - Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata 446572
retete culinare - Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata 446573
retete culinare - Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata 446574
retete culinare - Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata 446575
retete culinare - Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata 446576
retete culinare - Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata 446577
retete culinare - Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata 446578

COMENTARII (14)

stefy_a 1

13.06.2016, 08:52

delicioasa!

AndrutzaP 1

13.06.2016, 09:26

noiinbucatarie 1

13.06.2016, 22:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L