Rasturnata cu mere si strugurei

de Valclaudia in Prajituri, 17 Iul 2013 | 3358 vizualizari

 

pentru ca ne era pofta de dulce si pentru ca mai aveam un borcan cu mere rase nefolosite de toamna trecuta, am preparat rasturnata de mai jos. Asta se intampla sambata. Intre timp s-a evaporat...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar tos
  • 5 linguri de apa minerala
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 plic praf de copt stins cu seama de la 1/2 lamaie
  • 10 linguri de faina cernuta proaspat
  • 300 gr. biscuiti cu tarate (maruntiti)
  • 1 cescuta de strugurei
  • 1 borcan de 800 gr. mere (conservate de-asta toamna)
  • 150 gr. zahar pudra (cu bulgarasi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu mere si strugurei:

Separam albusurile de galbenusuri. Impartim zaharul tos in doua si il adaugam peste albusuri (pe care le batem spuma) si peste galbenusuri (pe care le amestecam pana isi dubleaza volumul).

In amestecul de galbenusuri adaugam praful de copt stins, coaja de lamaie si alternaativ cate o lingura de apa minerala si doua de faina proaspat cernuta.Dupa ce am incorporat aceste ingrediente, adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn sa "nu se lase" compozitia.

Incingem cuptorul la temperatura moderata (180 grade).

Tapetam o tava cu hartie de copt, o captusim cu biscuiti zdrobiti/maruntiti cu sucitoarea; adaugam intai strugureii,apoi impartim merele din borcan,din loc in loc pe toata suprafata prajiturii si dam tava la copt pentru cca 30 / 40 minute (mai exact pana devine aurie prajitura).

O lasam in tava pana a doua zi cand rasturnam prajitura pe un platou presarat cu zahar tos. Astfel partea cu biscuiti si mere va deveni partea superioara a prajiturii.

Desprindem hartia de copt si pudram prajitura cu zahar pudra.

Pare mult zahar pudra insa tinand cont de faptul ca partea cu mere e destul de umeda, zaharul se topeste si este nevoie sa pudram pana cand suprafata prajiturii capata aspect de zapada proaspat asternuta. Mie mi-a facut placere sa las si bulgarasi de zahar la vedere! ;)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu mere si strugurei" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere