Rasturnata cu paste, prune si struguri albi

de Valclaudia in Prajituri, 25 Sep 2014 | 3724 vizualizari

 

un desert consistent, facut la repezeala cu ce-aveam prin bucatarie

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar tos
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri pesmet
  • 2 plicuri zahar tos cu scortisoara
  • 8 prune mari, carnoase
  • 1 ciorchine strugure alb
  • cca 100 gr. paste fainoase fierte (reci,ramase de la masa de pranz)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic sos de ciocolata de la Dr.Oetker
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu paste, prune si struguri albi:

Spalam prunele, le scoatem samburele si le taiem in sferturi.

Strugurele se spala si se scurge de apa.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul tos pana isi dubleaza volumul.

Mixand in continuare la viteza mica a mixerului,incorporam uleiul (turnand in fir subtire, ca la maioneza).

Adaugam praful de copt, apa minerala (lingura cu lingura).

Punem peste amestecul obtinut cate o lingura de faina si niste spuma de albus, amestecam usor pana incorporam toate cantitatile.

In tava cuptorului aszam hartie de copt.

Peste hartie presaram un strat de pesmet,apoi zaharul cu scortisoara.

Din loc in loc asezam pastele fainoase fierte,scurse si racite iar in spatiile ramase libere asezam boabe de strugure si sferturi de prune.

Turnam amestecul de blat, nivelam cu lingura sa se umple toate spatiile,apoi dam tava la cuptor pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, scoatem prajitura din cuptor, o rasturnam pe un platou mare sau pe un tocator mare din lemn, indepartam hartia de copt cat este inca fierbinte.

Lasam la racit, portionam, pudram cu zahar pudra din belsug si serbim prajitura decorata cu sos de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu paste, prune si struguri albi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu prune