Rasturnata cu pere

de jolygina in Prajituri, 6 Noi 2011 | 2285 vizualizari

 

cred ca weekend-ul acesta a fost al dulciurilor ,
ieri am facut aceasta tarta si azi clatite pentru ca s-a terminat foarte repede

 

INGREDIENTE

  • 3 -4 pere 
  • scortisoara
  • 10 linguri de zahar pentru caramel
  • 5 oua 
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei 
  • un praf de copt
  • zahar vaniliat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu pere:

Caramelizam zaharul in tava ca la crema de zahar ars si il intindem pe pereti tavii foarte bine dupa care ne apucam sa curatam perele .

Le taiem in jumatate ,le scoatem samburii si le punem cu fata taiata in sus .

Punem un  praf de scortisoara peste pere dupa care ne apucam de pandispan .

Amestecam bine albusurile cu un praf de sare ,adaugam galbenusurile ,apoi zaharul ,uleiul ,praful de copt si faina si zaharul vaniliat .

Cand am terminat pandispanul il punem usor peste pere si punem tava la cuptor timp de circa 30-45 de minute .

Incercam pandispanul cu scobitoarea sa vedem daca este facut apoi scoatem prajitura din cuptor .

Lasam sa se raceasca cam 10-15 minute si rasturnam prajitura pe un platou.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Rasturnata cu pere-0
Rasturnata cu pere-1
Rasturnata cu pere-2
Rasturnata cu pere-3
Rasturnata cu pere-4
Rasturnata cu pere-5
Rasturnata cu pere-6
Rasturnata cu pere-7

COMENTARII (31)

Cris2711

Cris2711 1

11.12.2011, 18:40

La multi ani

Cris2711

Cris2711 1

31.12.2011, 16:19

An nou Fericit draga mea

jolygina

jolygina 1

07.01.2012, 10:38

multumesc tuturor pentru urari va pup dulce pe toti de pe acest sait

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!