Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale

de Panacris in Mancaruri de post, 9 Apr 2013 | 2569 vizualizari

 

Un dulce, super rapid și delicios!

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj de post Linco cca. 800 g,
  • gem de gutui Panacris cca. 100 g,
  • bețișoare de migdale cca. 50 g,
  • zahăr pudră.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale:

Alautul de foietaj se lasă la dezghețat în frigider. Se intinde pe planșeta de lucru presarată cu făina, se taie cu rola de prăjituri sau cuțitul în dreptunghiuri . În mijlocul fiecărui dreptunghi se pune o linguriță de gem și bețișoare de migdale. Se unesc laturile dreptunghiului, se răsucesc, ca și o fundiță. Se pun în tava tapetată cu foaie de pergament, se pune tava la copt, in cuptorul încins în prealabil ptr cca. 20 de minute. Se presara zahar pudra peste răsucele, cât sunt încă fierbinți. Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi miez de nucă, în loc de migdale,

2

gemul de gutui se poate înlocui cu gem de prune.

RETETA IN IMAGINI

Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale-0
Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale-1
Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale-2
Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale-3
Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale-4
Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale-5
Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale-6
Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale-7
Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale-8
Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale-9

COMENTARII (33)

Rux

Rux 1

16.01.2014, 21:47

Woww! Dar n-am gem marca PanaCris...cum fac?

mihaelar63

mihaelar63 1

16.01.2014, 23:40

Ce bine arata invartitele !!!

Panacris

Panacris 1

17.01.2014, 08:04

Ruxy, păi ne întâlnim la o cafea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!