Rata cu castane

de cristeena20 in Rata, 25 Sep 2012 | 2730 vizualizari

 

Aceasta reteta am invatat-o de la sotul meu. Carnea e foarte frageda si tocanita formata e foarte buna. Eu am folosit rata de casa.

 

INGREDIENTE

  • 1 rata de marime medie
  • 1 ceapa
  • ardei gras rosu sau verde
  • pasta de rosii
  • 1 rosie
  • pasta de paprika si pasta de rosii (2 linguri)
  • 1 pahar mare de vin alb
  • 200 gr de castane congelate (fara coaja)
  • ciuperci champignon (200 gr) mai mici
  • ulei de masline
  • sare, piper, piripiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu castane:

- Portionam rata in bucati potrivite

- Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline. Cand devine aurie adaugam ardeiul taiat cubulete mici, rosia rocata marunt si dupa 2 minute adaugam pasta de rosii si pasta de paprika. 

- Adaugam carnea sa se patrunda putin, adaugam sare, piper, piri-piri, si apoi turnam vinul alb (si eventual putina apa).

-Eu am folosit oala cu presiune. Am dat sa se gateasca cca 30 minute la presiune (daca e in cratita normala cred ca ii trebuie cam 45-50 minute, pana rata devine frageda. 

- Cand rata e gata adaugam ciupercile si apoi castanele. Lasam sa se inmoaie castanele si stingem aragazul.

- Se serveste cu orez alb, simplu.

 

 

 

TIPS-URI

1

sa aveti grija sa nu fierbeti prea tare carnea, sa nu se desfaca de pe os.

RETETA IN IMAGINI

Rata cu castane-0
Rata cu castane-1
Rata cu castane-2
Rata cu castane-3
Rata cu castane-4
Rata cu castane-5

COMENTARII (10)

cristeena20 1

26.09.2012, 15:28

Eu am gasit la supermarket, in frigiderul cu legume congelate castanele...e buna combinatia

Sim0na 1

26.09.2012, 21:39

Foarte interesanta combinatia!!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:03

trebuie sa o incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04