Rata cu sos dulce-acrisor

de Bucataria_lui_Tavi in Rata, 5 Iun 2010 | 9177 vizualizari

 

In bucataria chinezeasca, prepararea carnii de pasare atinge culmile artei culinare. Din carnea de pui sau de rata se prepara mancaruri cu sosuri dulci-acrisoare sau foarte picante. Astazi am sa va prezint o reteta delicioasa, care in mod sigur va impresiona chiar si pe cei mai pretentiosi gurmanzi.

 

INGREDIENTE

Pentru a prepara rata cu sos dulce acrisor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 piept de rata;
  • 4 linguri ulei de susan;
  • 1 lingura amidon;
  • 4 cepe verzi, tocate;
  • 1 morcov, taiat inele;
  • 1/2 de mango, taiat cuburi;
  • 3 linguri lycee, taiate in doua (6 lycee);
  • 3 linguri pasta de tomate;
  • 1 lingura de miere de salcam;
  • 1 varf de cutit de glutamat;
  • sare si piper dupa gust.
Pentru sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 graunte de usturoi, tocate;
  • 1 morcov, tocat;
  • 1 ceapa uscata, tocata;
  • 1 legatura de patrunjel, tocata;
  • 1 lingurita coriandru, boabe;
  • 2 ardei iuti, tocati (o lingura);
  • 1 lingurita de boabe de ienupar;
  • 1 lingurita de piper, boabe;
  • 75 ml otet.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu sos dulce-acrisor:

Preparare rata cu sos dulce acrisor: Puneti in wok 750 ml apa.Tocati ceapa uscata marunt si adaugati-o in wok. Tocati morcovul si adaugati-l in wok. Tocati patrunjelul si adaugati-l in wok, impreuna cu coriandrul, ardeiul iute tocat, ienuparul, piperul boabe, o lingurita de sare si otetul.

Pana incepe sa fiarba apa din wok pregatiti restul ingredientelor. Tocati morcovul, inele, si puneti-l intr-un bol. Tocati si ceapa verde si puneti-o intr-un bol.Tocati si mango, cuburi, si puneti-l alaturi de morcovi si ceapa.
Taiati pieptul de rata, in cuburi de 2-3 cm grosime si puneti-l in wok sa fiarba timp de 20 de minute. Doua linguri de lycee (6 buc.), taiati-le pe jumatate si puneti-le deoparte intr-un bol.
In alt bol puneti 3 linguri de pasta de tomate si intr-o farfurioara o lingura de miere de salcam.

Acum aveti pregatite toate ingredientele necesare. Dupa ce a fiert carnea timp de 20 de minute, strecurati zeama intr-un vas si puneti-o alaturi de celelalte ingrediente. Scoateti carnea din strecuratoare, asezati-o intr-un bol si adaugati o lingura de amidon deasupra. Amestecati bine pana se tapeteaza toate bucatile de carne cu amidon.
Puneti in wok uleiul de susan si lasati-l sa se incinga. Cand s-a incins uleiul adaugati carnea de rata, pe care o rumeniti 3 minute amestecand permanent.
Dupa ce s-a rumenit carnea, adaugati morcovul, jumatate din ceapa verde tocata si rumeniti totul 2 minute amestecand tot timpul. Adaugati cuburile de mango si de lycee, peste care turnati jumatate din sosul in care ati fiert carnea. Adaugati si pasta de tomate, mierea, un varf de cutit de glutamat. Asteptati sa dea in fiert si puteti stinge focul.
In final asezonati cu piper, amestecati bine si se poate servi. Puneti intr-o farfurie si presarati ceapa verde, tocata, pe deasupra. Serviti alaturi de garnitura de orez cu muguri de bambus (preparare orez cu muguri de bambus).

PREPARARE IN IMAGINI

 

COMENTARII (14)

ela 1

05.06.2010, 18:55

Tavi azi m-am simtit si mai rau,de abea la ora 16 am reusit sa ma dau din pat atat de rau mi-a fost

epurasha2bb 1

06.06.2010, 22:12

pai vezi ma Tavi ce ce nu ai tu oua de rata , daca ai fript-o saraca, de unde sa mai oua? si acum aplauzele si balta din guraam inverzit niste furculite acolo, vreo 5

Sylvia 1

07.06.2010, 15:24

Excelent arata felicitari !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S