Rață cu varză roșie și sos de piper verde

de elucubratiiculinare in Rata, 23 Noi 2014 | 1367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 copane de rață
  • 1 litru apă
  • 2 frunze dafin
  • 1 crenguță rozmarin
  • sare
  • piper
  • 1 varză roșie
  • 50 ml oțet de vin roșu
  • 50 g zahăr brun
  • 1 ceapă
  • 500 ml vin roșu
  • Sosul de piper verde:
  • 1 lingură piper verde
  • 100 ml smântână
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rață cu varză roșie și sos de piper verde:

Spălăm bine copanele de rață, le condimentăm cu sare și piper. Se pun într-o tavă, se adaugă frunzele de dafin, crenguța de rozmarin și apa. Se acoperă și se dă la cuptor pentru 1 oră și jumătate. Scoatem copanele din sos și le punem cu partea cu piele în sus într-o tavă termorezistentă și se dă la cuptor pentru 30 minute la foc mare. 

Sosul îl strecurăm într-o crăticioară și îl vom folosi la sosul de piper verde. Se pune crăticioara la foc mic și se adaugă 1/2 linguriță de piper verde zdrobit înainte. Se lasă să scadă sosul, până ajunge aproape de 300 ml, adăugăm smântâna și restul de boabe de piper verde întregi. Se amestecă bine până la omogenizare și se oprește focul.

Varza roșie se toacă cât mai fin. Călim ceapa tocată mărunt în 1-2 linguri ulei. Adăugăm oțetul de vin cu zahărul brun și aducem la fierbere. Adăugăm varza și amestecăm până aceasta se înmoaie. Acoperim și lăsăm pe foc pentru 15 minute. Adăugăm vinul roșu și lăsăm pe foc până scade sosul la jumătate. Condimentăm cu sare și piper.  

Se împarte varza roșie în 4 farfurii, se așează copanele rumenite deasupra și se stropesc cu sosul de piper verde.  

 

COMENTARII (10)

Ksenya 1

24.11.2014, 09:24

mi-ai dat o idee,tre sa fac si eu rata!

mirela0911 1

24.11.2014, 14:14

bun bun

Panacris 1

02.12.2014, 12:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25