Rață cu varză roșie și sos de piper verde

de elucubratiiculinare in Rata, 23 Noi 2014 | 4172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 copane de rață
  • 1 litru apă
  • 2 frunze dafin
  • 1 crenguță rozmarin
  • sare
  • piper
  • 1 varză roșie
  • 50 ml oțet de vin roșu
  • 50 g zahăr brun
  • 1 ceapă
  • 500 ml vin roșu
  • Sosul de piper verde:
  • 1 lingură piper verde
  • 100 ml smântână
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rață cu varză roșie și sos de piper verde:

Spălăm bine copanele de rață, le condimentăm cu sare și piper. Se pun într-o tavă, se adaugă frunzele de dafin, crenguța de rozmarin și apa. Se acoperă și se dă la cuptor pentru 1 oră și jumătate. Scoatem copanele din sos și le punem cu partea cu piele în sus într-o tavă termorezistentă și se dă la cuptor pentru 30 minute la foc mare. 

Sosul îl strecurăm într-o crăticioară și îl vom folosi la sosul de piper verde. Se pune crăticioara la foc mic și se adaugă 1/2 linguriță de piper verde zdrobit înainte. Se lasă să scadă sosul, până ajunge aproape de 300 ml, adăugăm smântâna și restul de boabe de piper verde întregi. Se amestecă bine până la omogenizare și se oprește focul.

Varza roșie se toacă cât mai fin. Călim ceapa tocată mărunt în 1-2 linguri ulei. Adăugăm oțetul de vin cu zahărul brun și aducem la fierbere. Adăugăm varza și amestecăm până aceasta se înmoaie. Acoperim și lăsăm pe foc pentru 15 minute. Adăugăm vinul roșu și lăsăm pe foc până scade sosul la jumătate. Condimentăm cu sare și piper.  

Se împarte varza roșie în 4 farfurii, se așează copanele rumenite deasupra și se stropesc cu sosul de piper verde.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rață cu varză roșie și sos de piper verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de rata cu varza rosie