Rata pe varza

de Criss in Rata, 20 Sep 2011 | 5159 vizualizari

 

(Intre noi fie vorba, mai mult varza decat rata :) si asta pentru ca zburatoarea cu pricina are mai multe oase, grasime si piele decat carne.)
Dar cum altfel as fi putut prepara ratusca adusa tocmai de la Botosani? Din spate am facut o supa iar din partile mai carnoase, ceea ce se vede.

 

INGREDIENTE

  • -1 varza mare
  • -1 rata (pieptul, pulpele si aripile)
  • -2 rosii
  • -cimbru, marar
  • -sare, piper, boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Bucatile de rata se curata (moama ce-am mai pigulit cu penseta....de asta urasc eu orataniile de curte).

Dupa ce s-au curatat, se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei, Varza se taie ca pentru salata, se freaca cu sare apoi se caleste in foarte putin ulei. Eu doar am stropit-o cu ulei, pentru ca rata e si asa prea grasa.

Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din cantitatea de varza, se aseaza bucatile de rata, peste carne se pune restul de varza si felii de rosii, cimbru si marar. Se toarna o cana de apa, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se pune in cuptor vreo 2 ore, pentru ca, dupa cum bine se stie, pasarile de tara au carnea mai tare. Dupa doua ore indepartam folia, dam varza deoparte si mai lasam 20 minute sa se rumeneasca si carnea.

Not to die for, dar mancabila. :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rata pe varza 125904
retete culinare - Rata pe varza 125905
retete culinare - Rata pe varza 125906
retete culinare - Rata pe varza 125907
retete culinare - Rata pe varza 125908

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

21.09.2011, 10:16

buna ,buna vin si eu la masa

Mihaela11_jo 1

21.09.2011, 11:00

Foarte fina

Criss 1

22.09.2011, 13:28

Multumesc dragutelor. Ma bucur ca va place.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18