Rata pe varza

de Gusti in Rata, 10 Ian 2010 | 25718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o rata cam la 1,5 kg
  • o varza murata (circa 1,5 kg)
  • 250 gr suc de rosii
  • o foaie de dafin
  • o legatura de marar
  • piper
  • cimbru
  • 200 ml apa x2
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Tocam varza, o amestecam cu sucul de rosii si condimentele.

Se pune un strat in cratita (volumul acesteia este de 4 litri)

Se pune rata pe patul de varza.

Restul de varza se pune in jurul ratei si pe deasupra acesteia.

Se incinge cuptorul la 220 grade, cind acesta este este incins se pune cratita in cuptor.

Dupa o ora, se dezveleste rata si se mai adauga 200 ml apa (sau vin rosu)

Cind s-a rumenit rata, se intoarce in cratita pentru a se rumeni si pe cealalta parte. Daca mai este nevoie, se mai adauga si putina apa.

Se baga din nou la cuptor si se urmareste sa se rumeneasca rata, iar cind acest lucru se intimpla, rata se scoate si se mai tine varza pina este gata. Cind este preparata si varza, rata revine in culcusul ei din cratita :)

Dureaza circa 3-4 ore prepararea in acest mod.

Exista si varianta de a se cali intii varza in ulei, apoi se urmeaza pasii de mai sus, avantajul fiind acela ca se scurteaza timpul de preparare

TIPS-URI

1

varza s-a tinut mai mult in cuptor deoarece n-a fost calita initial. a fost pusa direct in cratita dupa ce s-a tocat si s-a amestecat cu mirodeniile

2

daca rata e tinara, trebuie sa fiti atenti ca este gata inainte de a fi varza, de aceea trebuie obligatoriu sa fie scoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor