Rataef cu malabi

de AndraAli in Dulciuri, 20 Iul 2014 | 4883 vizualizari

 

Este un desert specific arabesc .De obicei ei il prepara in perioada Ramadamului.Va sugerez sa-l incercati si sami ziceti ce parere aveti.Eu de ori de cate ori prepar rataef nu ramane unul in farfurie.

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare faina
  • 2 pahare apa
  • 1 lingura drojdie proaspata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • PENTRU MALABI(CREMA)
  • 3 pahare lapte
  • 3 linguri cu varf amidon de porumb
  • 1 lingura de sirop de trandafiri
  • 3 linguri zahar
  • PENTRU SIROP
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare apa
  • 3 linguri de sirop de trandafiri
  • cateva picaturi de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rataef cu malabi:

1. Dizolvam drojdia in apa calduta apoi adaugam treptat faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt.

2. Adaugam restul ingredientelor ,amestecam bine si apoi lasam aluatul la dospit o ora.

3. Dupa ce a crescut dublu aluatul il amestecam bine ,daca e preagros adaugam putin apa si il coacem in tigaie ca pe clatite.In tigaie nu punem nimic doar aluatul si il prajim doar pe o parte(parte de deasupra trebuie sa fie moale ca atunci cand le inchidem sa se lipeasca intre ele).

4. Cand vedem ca aluatul din partea de sus incepe sa se coaca le scoatem pe un prosop, una langa cealalta.

5.Preparare malabi(crema):

Punem laptele la foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul care a fost amestecat in prealabil cu 4 linguri de lapte. Adaugam imediat si laptele si amestestecam non stop pana se ingroasa. Dam compozitia la rece.

6. Umplem rataief-urile cu crema de malabi si le inchidem bine sa nu iasa crema afara cand le prajim.

7. Intr-o cratita punem ulei din belsug,lasam sa se incinga uleiul iar apoi adaugam rataiefurile.Le prajim pana prind culoare maro, crispy.

8. Le scoatem din ulei si le dau repede prin siropul racit in prealabil, iar apoi le lasam la scurs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rataef cu malabi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Rocsi 1

21.07.2014, 21:50

ciobotaru_laura 1

22.07.2014, 08:00

Am facut si eu! M-au iesit perfect! Este o reteta extraordinara!

AndraAli 1

22.07.2014, 11:56

ma bucur ca iti plac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
"Um Ali" (2)