Ratatouille

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 7 Iun 2009 | 12236 vizualizari

 

Good Food prezinta in numarul din iunie prepararea pas cu pas a retetei Ratatouille, celebra dupa ce Disney a lansat filmul cu acelasi nume ...

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 4 dovlecei mici
  • 2 ardei grasi galbeni sau rosii
  • 4 rosii mari coapte
  • 5 linguri ulei de masline
  • un pliculet busuioc uscat sau o legatura busuioc proaspat
  • o ceapa medie curatata, feliata subtire
  • 3 catei de usturoi curatati si zdrobiti
  • 1 lingurita de otet din vin rosu
  • 1 lingurita de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

1. Pregatirea legumelor

Se taie vinetele in jumatate pe lungime. Se asaza pe tocator, cu partea taiata in jos. Se sectioneaza inca o data pe lungime, apoi pe latime in bucatele de 1,5 cm grosime.

Cu ajutorul unui cutit pentru curatarea legumelor se departeaza coaja ardeilor, de la codita pina la virf. Se tin in pozitie verticala, se decupeaza codita si se taie in 3 felii.  Se indeparteaza toate membranele interioare si se taie cele 3 felii in bucati de 1,5 cm

2. Curatarea rosiilor de coaja si de seminte

Se cresteaza fiecare rosie de la baza in forma de cruce, apoi se aseaza intr-un vas termorezistentPeste rosii se toarna apa clocotita, se lasa circa 20 de secunde, apoi se scot. Se goleste recipientul de apa, se aseaza inapoi in vas rosiile, apoi se toarna peste ele apa rece, pina ce le acoperim cu apa. Se lasa sa se raceasca, apoi le decojim. Se taie in sferturi, se indeparteaza semintele cu o lingura si se taie grosier.

TIPS Miha: Miha pune rosia in lingura si o scufunda in apa clocotita, apoi o pune sub jet de apa rece pina se raceste si o poate tine in mina pt a o decoji

3. Prajirea legumelor

Se asaza tigaia pe foc mediu, iar cind se incinge se adauga 2 linguri de ulei de masline. Se calesc vinetele 5 minute pe fiecare partepina cind prind o culoare maronie si se inmoaie. Se scot si se prajesc dovleceii in alta lingura de ulei pentru 5 minute, pina devin aurii pe ambele parti. Se repeta operatiunea si pentru ardei.

Nu lasati legumele prea mult pe foc in aceasta etapa, deoarece veti continua prepararea lor in pasul urmator.

4. Condimentele si finalul

Se rup frunzele de busuioc si se dau la o parte. Se caleste ceapa in tigaie pentru 5 minute. Se adauga usturoiul si se prajeste pentru inca un minut. Se presara otetul si zaharul, se adauga rosiile si jumatate din cantitatea de busuioc. Se adauga din nou legumele in tigaie, impreuna cu sare si piper, si se lasa inca aproximativ 5 minute. Se serveste cu busuioc.

Cum alegi ingredientele:

  • Vinetele: Alege vinetele pe care le simti grele, fara pete pe coaja si care au coditele proaspete ...
  • Dovleceii: Ar trebui sa fie fermi, cu coaja lucioasa, cu aspect sanatos. Daca se poate, alege dovlecei mai mici, evita-i pe cei care par moi si arata nesanatos
  • Ardeii: Soiurile rosii, galbene si portocalii sint mai dulci decit cele verzi. Cauta ardei cu textura ferma si coaja lucioasa, fara portiuni mate sau incretite
  • Rosiile: cele coapte sint de un rosu clar, cu o usoara aroma, sesizabila la miros. Cele pe vrej au o savoare mai putenica, dar aceasta vine mai degraba de la vrej decit de la fruct.

Atentie: Daca legumele sint lasate prea mult pe foc, se vor inmuia. Focul trebuie sa fie suficient de iute pentru ca legumele sa se prepare repede si pentru ca zaharurile lor naturale sa inceapa sa caramelizeze, fara insa a le arde. Daca focul este prea moale, legumele vor sta la abur in sucul propriu ...

Pentru un gust intrigant, poti adauga un ardei iute taiat marunt cind prajesti usturoiul.

Iata trailerul excelentului filme Disney:

 

COMENTARII (7)

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:48

Bya Ralu 1

25.07.2016, 17:07

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04