Ratatouille

de divainbucatarie in Mancaruri de legume, 2 Noi 2010 | 5533 vizualizari

 

Iata una din retetele mele preferate. Sunt momente in care nu am chef de nimic cu carne, iar aceasta reteta este foarte simpla si delicioasa.
Si in alte țări ale Europei există rețete asemănătoare: in bucătăria italiană ea se numește caponata, in Ungaria lecsó, iar in Bulgaria și România ghiveci de legume.
Asa ca eu va voi arata versiunea mea de ratatouille.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mijlocie,
  • 1 dovlecel mare,
  • 1 ceapa mare,
  • 2 catei usturoi,
  • 1 conopida mica,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras galben,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 100 ml ulei de masline,
  • ¼ lingurita de cimbru,
  • 1/2 lingurita zahar brun,
  • 2 linguri de pasta de rosii,
  • 1 lingura vodca,
  • 4 linguri apa.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si calim ceapa si usturoiul. Dupa ce s-aui calit le scoatem din ulei, le punem seprata pe o farfurie si continuam sa calim pe rand, in acelasi ulei, feliile de vanata si cele de dovlecel. In acest timp fierbem in apa cu sare buchetele de conopida (cam 6 minute, astfel incat sa fie inca tari). Aranjam in vasul pe care il vom baga la cuptor felii alternative de vanata, dovlecel, ardei rosu, ardei galben, ardei verde si bucatele de conopida. Peste acestea turnam un sos obtinut din amestecarea a 2 linguri din uleiul in care am calit legumele, ceapa si usturoiul calite, ¼ lingurita de cimbru, 1/2 lingurita zahar brun si 2 linguri de pasta de rosii diluata cu 1 lingura de vodca si 4 linguri de apa.

Dam la cuptor, la 180°C pentru 30 de minute. Cand serviti puteti presara parmezan ras sau cu branza de capra, sau il puteti lasa simplu. Poate fi si o excelenta garnitura langa cus-cus, sau pe un pat de mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Snitele de dovlecei