Ravani

de Doralinda in Prajituri, 25 Oct 2012 | 5621 vizualizari

 

Mai pe scurt, e ca un blat ptr tort foarte dulce, cu mult sirop! E o reteta greceasca, foarte des intalnita in patiserii. Se mananca asa cum e, dar puteti sa va folositi imaginatia si sa puneti frisca deasupra, sau ornat cu putina dulceata de cirese amare, sau pur si simplu presarati zahar pudra, decizia e a voastra!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca ( ptr ceai) unt
  • 1 ceasca zahar
  • 5 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 si jumate ceasca faina
  • 3 lingurite rase praf de copt
  • jumatate lingurita rasa sare
  • 1 si jumatate ceasca gris fin
  • 1 si jumatate ceasca lapte
  • 1 ceasca migdale date prin mixer sa devina pudra
  • Ptr SIROP
  • 3 cesti zahar
  • 2 cesti apa
  • sucul de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravani:

Bateti cu mixerul untul si adaugati pe rand galbenusurile si continuati sa mixati inca cateva minute apoi adaugati si coaja de lamaie rasa.

Amestecati faina cu sarea si praful de copt apoi adaugati la compozitia de mai sus. In timp ce amestecati, adaugati consecutiv grisul si laptele. Puneti si migdalele si la sfarsit albusurile de oua care in prealabil au fost batute spuma ca ptr bezea.

Amestecati inca putin usor si apoi turnati compozitia intr-o tava dreptunghiulara, sau rotunda diametrul 32cm, unsa deja cu unt. Coaceti la cuptorul preincalzit la 180C (depinde de cuptorul fiecaruia) in jur de 1 ora.

Cand s-a racit, inainte de a turna siropul, taiati pe diagonala sub forma de carouri.

Ptr Sirop:

Fierbeti ptr 10 min zaharul, apa si cu sucul de lamaie. Turnati siropul incet, dupa ce ravani s-a racit putin.

Poate ramane la temperatura camerei 2 zile, dar acoperit cu film transparent ca sa nu se usuce, apoi din a 3 zi putem pune la frigider.

 

TIPS-URI

1

Aceasta reteta, o fac intreaga doar cand am musafiri, cand suntem numai noi, familia (2 adulti si 2 copii) fac doar jumatate din reteta, ptr ca iese foarte mult!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ravani 184393
retete culinare - Ravani 184394
retete culinare - Ravani 184395
retete culinare - Ravani 184396
retete culinare - Ravani 184398

COMENTARII (33)

Doralinda 1

02.12.2012, 22:50

Da, intr-adevar, se aseamana dulciurile mult cu cele arabesti sau turcesti! Sunt foarte bune!

Steffy 1

16.01.2013, 20:14

Imi place, foarte insiropata.

Doralinda 1

16.01.2013, 20:50

E foarte buna steffy!!! Merita sa o incerci!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L