Ravani

de Doralinda in Prajituri, 25 Oct 2012 | 9427 vizualizari

 

Mai pe scurt, e ca un blat ptr tort foarte dulce, cu mult sirop! E o reteta greceasca, foarte des intalnita in patiserii. Se mananca asa cum e, dar puteti sa va folositi imaginatia si sa puneti frisca deasupra, sau ornat cu putina dulceata de cirese amare, sau pur si simplu presarati zahar pudra, decizia e a voastra!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca ( ptr ceai) unt
  • 1 ceasca zahar
  • 5 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 si jumate ceasca faina
  • 3 lingurite rase praf de copt
  • jumatate lingurita rasa sare
  • 1 si jumatate ceasca gris fin
  • 1 si jumatate ceasca lapte
  • 1 ceasca migdale date prin mixer sa devina pudra
  • Ptr SIROP
  • 3 cesti zahar
  • 2 cesti apa
  • sucul de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravani:

Bateti cu mixerul untul si adaugati pe rand galbenusurile si continuati sa mixati inca cateva minute apoi adaugati si coaja de lamaie rasa.

Amestecati faina cu sarea si praful de copt apoi adaugati la compozitia de mai sus. In timp ce amestecati, adaugati consecutiv grisul si laptele. Puneti si migdalele si la sfarsit albusurile de oua care in prealabil au fost batute spuma ca ptr bezea.

Amestecati inca putin usor si apoi turnati compozitia intr-o tava dreptunghiulara, sau rotunda diametrul 32cm, unsa deja cu unt. Coaceti la cuptorul preincalzit la 180C (depinde de cuptorul fiecaruia) in jur de 1 ora.

Cand s-a racit, inainte de a turna siropul, taiati pe diagonala sub forma de carouri.

Ptr Sirop:

Fierbeti ptr 10 min zaharul, apa si cu sucul de lamaie. Turnati siropul incet, dupa ce ravani s-a racit putin.

Poate ramane la temperatura camerei 2 zile, dar acoperit cu film transparent ca sa nu se usuce, apoi din a 3 zi putem pune la frigider.

TIPS-URI

1

Aceasta reteta, o fac intreaga doar cand am musafiri, cand suntem numai noi, familia (2 adulti si 2 copii) fac doar jumatate din reteta, ptr ca iese foarte mult!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Doralinda 1

02.12.2012, 22:50

Da, intr-adevar, se aseamana dulciurile mult cu cele arabesti sau turcesti! Sunt foarte bune!

Steffy 1

16.01.2013, 20:14

Imi place, foarte insiropata.

Doralinda 1

16.01.2013, 20:50

E foarte buna steffy!!! Merita sa o incerci!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata cu gris